Росія заявила про початок кібервійни з ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія заявила про початок кібервійни з ГУР

РФ оголосила про кібервійну проти ГУР
Джерело:  online.ua

Глава “Ростелекому” країни-агресорки Михайло Осеєвський заявив про початок кібервійни проти Головного управління розвідки Міноборони України. 

Що відомо про початок кібервійни російських окупантів проти ГУР

Особливість нинішніх виборів полягає у дуже непростій обстановці. Я назву речі свої іменами — ми перебуваємо у стані війни з Головним управлінням розвідки України, яке вже протягом цілого ряду часу намагається зруйнувати всю інфраструктуру, створену для виборів, — заявляє Осеєвський.

РФ почала кібервійну проти ГУР
РФ заявила про початок кібервійни проти ГУР

При цьому російський чиновник зухвало заявив, що російський оператор нібито був готовий до цього.

Що кажуть у ГУР

При цьому представники ГУР зазначили, що злочинна влада РФ веде війну не тільки проти української військової розвідки, а проти здорового глузду загалом.

У ГУР підкреслили, що заява Осеєвського є типовою для кремлівської пропаганди заявою на випередження, яка свідчить неабиякі побоювання пропагандистів недогодити своєму диктатору та провалити заздалегідь продуманий сценарій так званих «виборів».

Зрештою кремль зізнався, що заяви про боротьбу з НАТО, світовим злом, укронацистами та бандерівською хунтою – насправді є спробами здолати лише одну з українських спецслужб та війною лише з власним здоровим глуздом, - підкреслили у ГУР.

За інформацією представника ГУР Вадима Скібіцього в інтерв’ю “РБК-Україна”, кремлівський диктатор Володимир Путін наказав сфабрикувати 75% підтримки з боку росіян на запланованих псевдовиборах.

Однак, як попереджає Скібіцький, на догоду Путіну кремлівські посіпаки можуть видати і більшу підтримку.

Ці цифри мають значення виключно для Путіна та російської пропаганди, щоб намагатися показати його підтримку як по Росії, так і на окупованих територіях, — пояснює представник ГУР.

За його словами, у так званих виборах на окупованих українських територіях, де вже почалось “дострокове голосування”, беруть участь й місцеві колаборанти.

Російські окупанти проводять так звані "дострокові президентські вибори" на окупованих українськи територіях, що передує виборам президента Росії, які заплановані на 15-17 березня.

Загарбникам необхідно показати "лояльність" українського населення і для досягнення цієї мети вони використовують два треки — внутрішній та зовнішній.

У спробах створити видимість легітимності власного перебування на українській території, окупаційна влада створює "виборчі комісії", загрожує працівникам бюджетних сфер і змушує людей голосувати під дулом автоматів.

При цьому представники ГУР зазначили, що злочинна влада РФ веде війну не тільки проти української військової розвідки, а проти здорового глузду загалом.

Що відомо про кібератаки ГУР на державні сайти РФ

Хакери Головного управління розвідки Міноборони провели масштабну кібератаку на низку ключових державних сайтів країни-агресорки Росії.

Зазначається, що хакерам ГУР вдалось видалити десятки теребайтів стратегічно важливої для російських окупантів інформації.

Хакери ГУР атакували держсайти РФ
Кібератака ГУР на держсайти РФ

Окрім цього було зашифровано сотні доменних комп’ютерів користувачів, на яких містилась важлива інформація.

Хакери ГУР атакували держсайти РФ
Кібератака ГУР на держсайти РФ
Хакери ГУР атакували держсайти РФ
Кібератака ГУР на держсайти РФ

У ГУР підкреслили, що загалом із файлових сховищ було видалено більше 60 терабайтів даних.

Хакери ГУР атакували держсайти РФ
Кібератака ГУР на держсайти РФ

Зазначається, що серед мішенями атаки стали сайти "Стандартінформ", "Станкопром" та "ГУ "ВО Мінфіна Росії"“.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?