Росіяни скаржаться на масову кібератаку інтернет-ресурсів Курщини
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни скаржаться на масову кібератаку інтернет-ресурсів Курщини

Росіяни скаржаться на масову кібератаку інтернет-ресурсів Курщини
Джерело:  online.ua

У Курській області інтернет-ресурси зазнали масової кібератаки. Через це багато російських сервісів припинили свою роботу працюють.

Головні тези:

  • Масова кібератака на інтернет-ресурси в Курській області призвела до припинення роботи багатьох російських сервісів.
  • Аналіз інформації про прорив кордону в Курській області показує розбіжності у версіях місцевої влади та російських спецслужб.
  • Українські військові просунулися на 10 кілометрах углиб російської території, ведуться активні військові операції в районі міста Суджа.
  • У ході зіткнень українським військовим вдалося взяти у полон близько 40 солдатів російської армії, що свідчить про напружену ситуацію на кордоні.

На Курщині інтернет-ресурси зазнали масової кібератаки

Сьогодні інтернет-ресурси Курської області зазнали масованої DDoS-атаки. У результаті багато сервісів вийшли з ладу і тимчасово недоступні, — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі над проблемою працюють спеціалісти регіонального Міністерства цифрового розвитку та зв'язку та "докладають усіх зусиль, щоб у найкоротші терміни відновити працездатність ресурсів Адміністрації Курської області".

Яка ситуація на Курщині

6 серпня російські Телеграм-канали інформували з посиланням на провоєнні пабліки про начебто бої в прикордонні РФ. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито "вторглися" українські військові.

Офіційних заяв з цього приводу ЗСУ не робили.

Інститут вивчення війни (ISW), проаналізувавши повідомлення Росії щодо спроб прориву кордону в Курській області, дійшов висновку, що версії подій від місцевої влади та міністерства оборони РФ і ФСБ різняться.

На другу добу після прориву кордону у Курській області РФ ввели режим надзвичайної ситуації.

Фахівці ISW, проаналізувавши зібрані дані, підтверджують просування нібито українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.

Окрім цього у мережі шириться інформація про просування українських військових до населеного пункту Коренево у Курській області за результатами наступальної операції. 

Аналітики підкреслюють, що наявні кадри свідчать про важкі бої в районі міста Суджа із застосуванням авіації та бронетехніки. Зазначається також, що українським військовим в ході боїв вдалось взяти у полон близько 40 солдатів злочинної армії РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?