Російські найманці екстрено покидають Африку й вирушають на Курщину
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські найманці екстрено покидають Африку й вирушають на Курщину

ПВК "Ведмеді"
Джерело:  Le Monde

Успішний контрнаступ Сил оборони України на території Курської області РФ набирає обертів. Це підштовхнуло диктатора Володимира Путіна до нового неочікуваного рішення: він наказав, щоб російські бойовики з ПВК "Ведмеді", які знаходяться в Африці, негайно прибули на Курщину.

Головні тези:

  • Кремль перекидає свої сили з Африки до Курської області, щоб зупинити наступ Сил оборони України.
  • ПВК “Ведмеді” відкидає зв'язки з Міноборони РФ, однак є свідчення про контакти бойовиків з високопосадовцями відомства.
  • Російські бойовики готуються приєднатися до оборонних зусиль армії РФ на Курщині після тримісячного перебування в Африці.

Кремль передислоковує свої сили з Африки у Курську область

Згідно з даними французьких журналістів, бойовики ПВК "Ведмеді", яких пов’язують з Міноборони РФ, прибули до столиці країни Уагадугу в Африці ще кілька місяців тому.

Йдеться про близько 100 російських найманців. Увесь цей час вони займалися охороною низки ключових фігур, зокрема й очільника хунти, капітана Ібрагіма Траоре.

Однак ситуація різко змінилася, коли українські сили прорвалися у Курські область. Солдати РФ досі не змогли їх зупинити та витіснити.

Саме тому влада РФ вирішила долучити до захисту Курщини бойовиків ПВК "Ведмеді" — вони вже пакують валізи.

Офіційною причиною їхнього від'їзду, всього через три місяці після прибуття, є участь у російських оборонних зусиллях проти наступу української армії, розпочатого 6 серпня в Курській області, — пише Le Monde.

ПВК "Ведмеді" заперечує зв'язки з Міноборони РФ

За словами французьких журналістів, вони уже отримали від командира бригади "Ведмеді" Віктора Єрмолаєва офіційне підтвердження того, що він виводить своїх бойовиків з Африки.

Він також додав, що "всі російські солдати забувають про свої проблеми і об'єднуються для боротьби з ворогом".

27 серпня у Telegram-каналі російських найманців була опублікована заява, в якій сказано, що "у зв'язку з останніми подіями бригада повертається до Криму", де базується ПВК.

Варто також зазначити, що керівництво ПВК "Ведмеді” заперечує зв’язок з російським оборонним відомством.

Втім є свідчення про контакти з деякими її керівниками. Зокрема, 5 квітня 2023 року Юнус-бек Євкуров, заступник міністра оборони Росії, який нині курує всю військову присутність Кремля на африканському континенті, особисто відвідав табір "Перевальне" в окупованому Криму, щоб запропонувати свою підтримку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?