Російські пропагандисти поширюють фейк про створення “українського уряду у вигнанні”
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські пропагандисти поширюють фейк про створення “українського уряду у вигнанні”

Центр стратегічних комунікацій
Пропаганда РФ

Російська пропаганда поширює фейк про те, що нібито країни Заходу готують новий український уряд у вигнанні.

Головні тези:

  • Російська пропаганда активно поширює фейк про створення “українського уряду у вигнанні”, що є частиною масштабної дезінформації.
  • Описана в статті ідея про “уряд в екзилі” є вигадкою та маніпуляцією, спрямованою на підштовхування до зменшення підтримки України.
  • Реальна загроза полягає у поширенні неправдивої інформації про теракти та військові дії, спрямовану на дискредитацію Заходу та збурювання міжнаціональних відносин.
  • Публікації російських пропагандистів мають на меті змішувати правдиві факти з вигадками, щоб створити сприйняття альтернативної реальності.

Пропагандисти РФ запевняють, що “Уряд у вигнанні” розмістять у Варшаві

З посиланням на статтю експрем'єра Швеції Карла Більдта у журналі Foreign Policy пропагандисти заявляють, що якщо чинний Президент Володимир Зеленський програє у війні з Росією, Захід сформує уряд України в екзилі, який розмістять у Варшаві або в іншому місці в Центральній Європі.

Насправді у статті європейський політик описує своє бачення похмурого сценарію у випадку гіпотетичної реалізації закликів окремих політиків до зменшення допомоги Україні.

Сенс статті полягає у тому, що Україна зокрема і вся Європа загалом зіткнеться із трагічними наслідками, на які доведеться давати відповідь європейським країнам, підкреслили у Центрі стратегічних комунікацій і додали:

Уряд в екзилі — це один із аспектів, але не найголовніший. Це також окупація, збільшення кількості біженців, зростання військових витрат в Європі. А найголовніше — небезпека початку нових війн як в Європі, так і в інших точках земної кулі.

Також Більдт акцентує, що Захід втратить менше від продовження підтримки України, ніж у випадку її зупинки.

Окрім того, на його думку, окупація України — це буде "піррова перемога" Росії і в результаті вона неминуче розпадеться.

Російські пропагандисти визнали, що удар по Охматдиту було сплановано

Російська пропаганда цинічно почала розповсюджувати фейки про те, що нібито поряд з найбільшою дитячою лікарнею країни “Охматдит” проходила нарада Генштабу.

Цим самим псевдожурналісти РФ викрили жахливу правду: терористичний ракетний удар по медзакладу в центрі Києва було сплановано заздалегідь, спеціально по українских дітях.

Російський пропагандист Сергій Марков одразу після теракту РФ почав “розганяти” методичку про буцімто “нараду Генштабу, яка проходила у будівлі поряд з “Охматдитом”.

Марков звинувачує ЗСУ, що “прикриватися громадянським населенням це звичайна тактика ІДІЛ та українського бендерівського режиму”.

Після сотень тисяч загиблих цивільних українців у повномасштабній війні Росії проти України у російського пропагандиста знову на порядку денному та ж сама брехня:

Армія Росії не б'є по цивільних, бо прийшла в Україну звільнити народ від фашистського режиму. Цим і намагаються скористатися генерали ЗСУ. Вони це знають, — істерично доводить пропагандист.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?