Російський БпЛА атакував машину волонтерів на Харківщині ― є загиблий та поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Російський БпЛА атакував машину волонтерів на Харківщині ― є загиблий та поранені

Харківська обласна прокуратура
авто

Унаслідок обстрілу з дрона РФ цивільної автівки у Козачій Лопані на Харківщині 28 вересня загинув суддя Верховного суду, який розвозив гуманітарну допомогу місцевим жителям.

Головні тези:

  • Російський дрон обстріляв цивільний автомобіль на Харківщині, у результаті чого загинув суддя Верховного суду.
  • Внаслідок нападу загинув водій та є поранені жінки, які також перебували в автомобілі.
  • Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо цього злочину, підозрюючи умисне вбивство.

Російський дрон вбив суддю Верховного суду на Харківщині

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, 28 вересня ворожий FPV-дрон влучив у цивільний автомобіль «Mitsubishi Lancer» у селищі Козача Лопань Дергачівської ТГ. 61-річний водій загинув на місці. Жертвою удару став суддя Верховного суду, який розвозив гуманітарну допомогу місцевим жителям.

Також у прокуратурі підтвердили, що наразі відомо про трьох поранених жінок. За попередніми даними, вони теж перебували у цьому автомобілі. Їх госпіталізували до лікарні.

Невдовзі на офіційному фейсбуці ВСУ з'явилася заява з цього приводу.

Верховний Суд із сумом повідомляє, що сьогодні, 28 вересня 2024 року, внаслідок ворожого обстрілу селища Козача Лопань Харківської області загинув суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Леонід Лобойко. Колектив Верховного Суду висловлює щирі співчуття рідним і близьким Леоніда Миколайовича, поділяючи їхні скорботу та біль від цієї непоправної втрати.

У Херсоні через скидання боєприпасу з дрона загинув молодик

20 вересня військові армії РФ вбили 27-річного жителя Херсона. На чоловіка скинули вибухівку з дрона прямо на вулиці.  Четверо людей отримали поранення з тієї ж причини.

Один загиблий і четверо поранених у Херсоні за сьогоднішній день. Чоловіку, якого сьогодні вбили окупанти, було 27 років.

Поранені — теж чоловіки 49, 60, 62 та 64 років. Усі вони отримали тілесні ушкодження внаслідок скидання ворогом вибухівки з дронів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?