Росія розшукує суддю МКС Акане. Вона видала ордер на арешт Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія розшукує суддю МКС Акане. Вона видала ордер на арешт Путіна

Росія розшукує суддю МКС Акане. Вона видала ордер на арешт Путіна
Джерело:  online.ua

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук суддю Міжнародного кримінального суду Томоко Акане. Саме вона видала ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової.

Джерело: РБК

Росія видала ордер на арешт судді МКС Томоко Акане

Томоко Акане. Японка. Розшукується за статтею КК Росії, — йдеться в базі МВС РФ.

За якою саме статтею – у картці розшуку не зазначається.

11 травня у Слідчому комітеті РФ заявили, що готуються оголосити в розшук суддів Міжнародного кримінального суду (МКС), які видали ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової через незаконну депортацію українських дітей.

Слідчий комітет Росії заочно висунув звинувачення та оголосив у розшук прокурора МКС Каріма Хана та суддю Сальваторе Розаріо, які видали ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової.

Ордер МКС на арешт Путіна було видано у березні 2023 року

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації та переміщенні українських дітей.

Якщо вони виїдуть за територію Росії в країни, які є учасниками МКС та ратифікували Римський статут, їх повинні заарештувати та передати до суду.

Речниця російського МЗС Захарова заявила:

Ордер МКС на арешт Путіна не матиме для Росії жодного значення, адже країна не є учасницею Римського статуту та не зобов'язана дотримуватися рішень МКС.

Головний прокурор МКС Карім Хан уточнив, що ордер на арешт Путіна та Львової-Бєлової, виданий Міжнародним кримінальним судом, не має строку давності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?