Роспропаганда поширює фейк про ураження ракетами РФ штабу громадської оборони у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Роспропаганда поширює фейк про ураження ракетами РФ штабу громадської оборони у Києві

Центр протидії дезінформації
Київ

Росіяни намагаються виправдати свої ракетні удари по цивільній інфраструктурі Києва фотошопами.

Роспропаганда ширить дезінформацію про ураження штабу в Києві

У Центрі протидії дезінформації РНБО України спростували поширювану росіянами заяву, що ракетами вранці вони знищили у Києві штаб громадської оборони.

Про це йдеться у повідомленні Центру у Telegram.

Росіяни поширюють фейк, що під час ранкової ракетної атаки було уражено штаб громадської оборони, який буцімто знаходився біля гуртожитку Академії ім. М. Бойчука. Насправді ж жодного штабу цивільної оборони біля гуртожитку немає, що підтверджують карти Google maps.

При цьому оприлюднено сфальсифікований росіянами знімок місяця удару з посиланням на Google maps.

Центр протидії дезінформації зауважує, що генеруючи такі фейки у фотошопі, ворог намагається виправдати свої підступні удари по цивільній інфраструктурі.

Ракетний удар РФ по Києву

25 березня російські війська запустили дві балістичні ракети по Києву з Криму.

Вибухи у місті пролунали майже одночасно з сигналом про повітряну тривогу. Наразі відомо, що від атаки постраждали 10 людей.

Внаслідок ракетного удару по столиці: у Печерському районі пошкоджено багатоповерхову нежитлову будівлю і там наразі ще тривають рятувальні роботи; у Солом’янському районі пошкоджені два приватних будинки; у Дарницькому — падіння уламків на територію приватної забудови.

У Міністерстві культури та інформаційної політики України повідомили, що у Києві ворог зруйнував частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука (Печерський район).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?