Сили ППО збили дві балістичні ракети під час атаки РФ на Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО збили дві балістичні ракети під час атаки РФ на Київ

Повітряні Сили ЗСУ
ракета

Російські окупанти вдарили по Києву двома балістичними ракетами з території тимчасово окупованого Криму.

У Повітряних силах озвучили деталі ракетної атаки РФ на Київ

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що ППО збила дві балістичні ракети. Їх запустили близько 10:30 з тимчасово окупованого Криму. Тип ракет встановлюється.

Що відомо про наслідки та постраждалих внаслідок атаки

Мер столиці Віталій Кличко і Київська адміністрація повідомили, що в Печерському районі зруйнована нежитлова будівля, в Солом’янському пошкоджений багатоповерховий будинок, в Дніпровському та Голосіївському районах падіння уламків.

Станом на 11:30, у Печерському районі пʼятеро постраждалих. Двом жінкам медики надали допомогу на місці, а інших двох, в тому числі 16-річну дівчину, госпіталізували.

Моніторингові групи припускають, що по Києву вдарили гіперзвуковими ракетами ЗМ22 «Циркон», які запускаються з вертикальних пускових контейнерів із Криму.

Вперше Росія запустила по Україні такі ракети 7 лютого цього року. Одна 3М22 впала в Дніпровському районі, утворивши вирву, а друга — в полі в місті Вишневе, що під Києвом. Їх збила ППО, тому до цілей вони не долетіли.

Проєкт monitor пише, що цього разу декілька ракет подолали відстань 580 км до столиці приблизно за 3 хвилини, що дає змогу оцінити швидкість ракет як 11 600 км/год.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?