Саміт G20. США назвали одну умову для запрошення Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Саміт G20. США назвали одну умову для запрошення Путіна

Путін
Джерело:  online.ua

Шеф американської дипломатії Ентоні Блінкен відреагував на ідею запрошення нелегітимного президента РФ Володимира Путіна на саміт G20, який відбудеться у Бразилії.

США допускають можливість запрошення Путіна на саміт “Групи двадцяти”

Як заявив глава Держдепу США, запрошення російського диктатора на саміт можливе, якщо країни-члени G20 досягнуть консенсусу у цьому питанні.

Якщо буде консенсус між усіма членами і якщо це буде корисно, то так, — пояснив Ентоні Блінкен.

Він також додав, що станом на сьогодні "складно уявити, як це може бути корисно і як може бути досягнутий консенсус між усіма членами".

Ідея ніколи не полягала в тому, щоб усунути Росію або пана Путіна. Саме дії, політика Росії і пана Путіна спричиняють те, що відбувається у відносинах Росії з "двадцяткою" чи "сімкою", з усім світом. Тому, якщо політика зміниться, ми нічого не виключаємо. Проблема в тому, що наразі у нас немає жодних доказів того, що політика змінюється.

Ентоні Блінкен

Ентоні Блінкен

Глава Держепу США

Варто звернути увагу на те, що слова американського дипломата перегукується з нещодавніми заявами очільника Франції Еммануеля Макрона.

Журналісти дізналися про план Бразилії щодо Путіна

Як вдалося дізнатися виданню Folha de S.Paulo, просто зараз влада Бразилії робить усе можливе, щоб організувати приїзд у країну російського диктатора Володимира Путіна, якого розшукує Міжнародний кримінальний суд (МКС).

Що важливо розуміти, головною перешкодою для такого візиту є ордер на арешт очільника Кремля, адже Бразилія визнає юрисдикцію МКС і тому формально зобов'язана заарештувати російського диктатора.

Однак це не зупиняє владу країни, яка уже розпочала перемовини з ООН про те, щоб усіх державних лідерів офіційно наділили імунітетом від судового переслідування під час їхніх візитів за кордон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?