Санкції в дії. Росіяни призупинили виробництво винищувача Су-57
Категорія
Світ
Дата публікації

Санкції в дії. Росіяни призупинили виробництво винищувача Су-57

Санкції в дії. Росіяни призупинили виробництво винищувача Су-57
Джерело:  The Telegraph

Виробництво російського винищувача Су-57 "Felon" призупинилося через західні санкції. Вони ускладнили постачання критичних компонентів, попри спроби Росії обійти ці обмеження.

Головні тези:

  • Санкції ускладнили виробництво винищувача Су-57 у Росії через проблеми з поставками критичних компонентів.
  • Росія має трохи понад 30 винищувачів Су-57 на озброєнні, а також спостерігається відчутне збільшення тиску на виробництво через конкуренцію з іншими винищувачами.
  • Санкції негативно позначились на розвитку російських ВКС і притупили модернізацію військово-повітряних сил країни.
  • Аналітики вважають, що санкції Заходу спрямовані на обмеження здатностей російської військової промисловості та вплив на її модернізацію.

Санкції “придушили” виробництво Су-57 у РФ

Як зазначають аналітики Frontelligence Insight, російська військова промисловість сильно залежить від західних технологій, зокрема електронних компонентів.

Санкції, запроваджені Заходом, "придушили" постачання такого обладнання, що поставило під загрозу виробництво Су-57.

Згідно з вивченими документами, одним із ключових проблемних моментів став аттенюатор WA36 та блоки живлення, що є частиною німецького пристрою MPPU-50, використовуваного в системах зв'язку Су-57.

Раніше ці компоненти імпортували легально, але зараз Росія змушена купувати їх нелегально або шукати китайські замінники.

Нелегальні постачання вимагають часу, ресурсів і коштів, що сповільнило виробництво нових Су-57 і збільшило їхню вартість. До того ж альтернативні винищувачі, як-от МіГ-35, стали більш економічно привабливими, що посилює тиск на виробництво Су-57, — пишуть аналітики.

Скільки у РФ залишилося винищувачів Су-57

За оцінками аналітиків, Росія має на озброєнні трохи понад 30 Су-57, з яких третина є тестовими моделями, ймовірно, без повної електронної комплектації.

Також журналісти відзначають значне падіння темпів постачання Су-57 у 2023-2024 роках, що суперечить звичайним тенденціям нарощування виробництва нових винищувачів.

Очевидно, що за допомогою цілеспрямованих санкцій Сполучені Штати та їхні союзники притупили модернізацію російських ВКС, — підсумували аналітики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?