СБУ та НАБУ провели обшуки в екснардепа Пашинського. Що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ та НАБУ провели обшуки в екснардепа Пашинського. Що відомо

Пашинський
Джерело:  online.ua

Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро провели обшук у помешканні очільника Національної асоціації підприємств оборонної промисловості Сергія Пашинського.

Що відомо про обшуки в Пашинського

Як повідомив екснардеп Пашинський до нього прийшли з обшуками СБУ та НАБУ у справі про продаж нафтопродуктів Курченка.

Сьогодні зранку СБУ й НАБУ завітали з обшуком до мого помешкання. Справа щодо передачі "палива Курченка" державі, — написав Пашинський.

Сергій Пашинський

Сергій Пашинський

Екснардеп

Водночас він заперечив інформацію про те, що йому вручили підозру.

Мене не треба шукати чи обшукувати — за цей час я жодного разу не покидав Україну, — додав Пашинський.

Сергій Пашинський є колишнім народним депутатом України, а із 5 березня по 10 червня 2014 року тимчасово виконував обов'язки голови Адміністрації президента України. Також раніше він обіймав посаду заступника голови фракції та був головою Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони.

У СБУ на НАБУ цю інформацію поки що не коментували.

Що відомо справу Сергія Курченка

Сергій Курченко — це український бізнесмен, олігарх, власник групи компаній СЄПЕК (Східно-Європейська паливно-енергетична компанія), ексвласник і президент футбольного клубу «Металіст» (Харків). Після Революції гідності втік з України і перебуває в Москві.

За оцінками МВС, злочинні схеми ввезення на територію України і продажу нафтопродуктів групою компаній СЄПЕК завдали українському бюджету щонайменше сім мільярдів гривень збитків. Проти Курченка відкрито кілька кримінальних справ, його майно і майно підприємств заарештовано. Як людина з оточення Януковича, Курченко потрапив під санкції ЄС.

У НАБУ вважають, що Курченко привласнив і легалізував майно й кошти низки державних підприємств на понад 12 мільярдів гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?