СБУ запобігла терактам російських агентів ГРУ в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ запобігла терактам російських агентів ГРУ в Києві

СБУ
СБУ

Співробітники Служби безпеки нещодавно затримали групу агентів ГРУ РФ, які готували серію гучних терактів у Києві до 9 травня. 

Що відомо про плани терористів ГРУ щодо терактів у Києві на 9 травня

Зазначається, що агенти російської розвідки навіть встигли закласти вибухівку в столичних будівельних гіпермаркетах та кафе.

Контррозвідка СБУ запобігла чотирьом терактам у Києві, які мали відбутися 9 травня. У результаті багатоетапної спецоперації у столиці затримано агентів російського гру, які встановлювали вибухові пристрої в будівельних гіпермаркетах відомої мережі та біля одного із кафе, — йдеться у повідомленні відомства.

За інформацією СБУ, саморобні вибухові пристрої російські агенти ГРУ намагались сховати в упаковки з-під чаю.

Пристрої мали таймер, детонатор і пластичну вибухівку із запалювальною сумішшю.

Згідно із планами ГРУ, вибухівка мала спрацювати у пікові години відвідування киянами супермаркетів та завдали максимальної шкоди цивільному населенню.

Крім того, її планували розмістити серед легкозаймистих матеріалів — щоб таку пожежу не вдалося швидко ліквідувати.

Ще один теракт мав відбутися біля популярного київського кафе. Російські агенти хотіли закласти вибухові пристрої у запарковану поруч автівку.

Плануючи ці теракти, російські спецслужби вкотре продемонстрували свою злочинну суть. Ми спрацювали на випередження і вчасно зірвали плани ворога. Кожен крок злочинців задокументовано — їх чекає заслужене покарання. Як і кожного, хто намагається працювати на користь рф. Символічно, що дати, до яких росіяни хочуть приурочити свої теракти, поступово стають символом провалу їхніх спецслужб, — повідомляє глава СБУ Василь Малюк.

Що відомо про організаторів терактів

За інформацією контррозвідки СБУ, куратором терактів РФ був співробітник ГРУ Юрій Сизов, який проходить службу у військовій частині №92154.

Він особисто давав вказівки завербованим агентам і навіть записав відеоінструкцію із встановлення вибухового пристрою в одному з магазинів цієї ж мережі у московській області.

СБУ тривалий час слідкувала за його діяльністю і покроково документувала злочинні дії агентури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?