Сенатори США у Києві закликали зняти обмеження щодо ударів американською зброєю по РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Сенатори США у Києві закликали зняти обмеження щодо ударів американською зброєю по РФ

Володимир Зеленський
Сенатори США

12 серпня до Києва прибула двопартійна делегація із США — республіканець Ліндсі Грем та демократ Річард Блументаль. Вони закликали свою адміністрацію зняти обмеження на удари ЗСУ по російській території.

Головні тези:

  • Сенатори США закликають адміністрацію зняти обмеження на удари ЗСУ по російській території.
  • Сенатори наголошують на необхідності надати Україні всю необхідну зброю для перемоги у війні з Росією.
  • Ініціатива з розширення участі США в українській армії включає набір пілотів F-16 для підтримки і навчання українських пілотів.
  • Сенатори підтримують наступ України на Курщині.
  • Зустріч сенаторів США з президентом України підкреслила важливість стратегічного партнерства між двома країнами.

Сенатори США у Києві звернулися з закликом до адміністрації Байдена

Ліндсі Грем закликав зняти обмеження для України на удари американською зброєю по Росії.

Якщо ми зробимо усе правильно, інші агресори по всьому світу будуть з меншою ймовірністю вдиратися до свого сусіда, якщо ми будемо з Україною і переможемо. Тож, адміністрація, зніміть обмеження та дозвольте використання зброї для стримування вторгнення. Нумо думати про Україну довгостроково, а не короткостроково. Нумо підписувати стратегічні угоди, які стосуватимуться Сполучених Штатів і України економічно настільки, наскільки сягатиме око, і ми виграємо цю війну.

Ліндсі Грем

Ліндсі Грем

Сенатор США

Водночас Блументаль зауважив, що Києву необхідно дати "гнучкість, авторитет і легкість перемагати".

Ми не можемо дозволити Україні воювати з однією рукою за спиною, даючи їм зброю, а потім казати їм, що вони не можуть використовувати її так, як це необхідно для перемоги. Увесь світ спостерігає. Так було з самого початку. Світ спостерігає не лише за Україною, а також за Сполученими Штатами. Китай спостерігає. Іран спостерігає. Всі наші автократичні вороги спостерігають.

Річард Блументаль

Річард Блументаль

Сенатор США

Зеленський зустрівся з сенаторами США у Києві

Крім цього, сенатори зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським.

Я подякував Америці за підтримку нашого захисту, і дуже важливо, щоб українці та американці в цьому нашому захисті нормального життя та свободи людей були справді переможцями. Ми обговорили, що конкретно потрібно, щоб завершити цю війну і завершити її справедливо. Детально пояснив нашу потребу в далекобійності.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент США

Після зустрічі із Зеленським сенатор Грем пообіцяв, що США шукатимуть пілотів для керування F-16 доки українські пілоти не пройдуть повний курс підготовки.

Якщо ви пілот F-16 у відставці і хочете боротися за свободу, вас тут будуть раді найняти. Вони збираються шукати в країнах НАТО бажаючих пілотів винищувачів, які вийшли на пенсію, щоб допомогти їм, доки вони не зможуть навчити своїх пілотів. Тож ми спробуємо підняти ці літаки в повітря швидше, ніж пізніше. І ми шукаємо пілотів, які готові боротися за свободу, поки українці готують своїх пілотів.

Стосовно наступу ЗСУ на Курщині Грем висловив оптимізм, заявивши, що підтримує Україну у цьому питанні.

Два з половиною роки, шостий візит, Україна захоплює територію Росії. Що я думаю про Курськ? Сміливо, яскраво, красиво. Так тримати. Хто це почав? Надеріть їм *упу.

Зокрема, Грем висловив впевненість у перемозі України у війні з Росією та наголосив на необхідності надати Україні всю необхідну зброю для досягнення цієї мети.

Дайте їм зброю, необхідну для перемоги у війні, яку вони не можуть дозволити собі програти. Коли справа дійшла до F-16, це було занадто довго, але вони тут. Дозвольте їх використовувати. Нумо навчати українських пілотів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?