Серйозний провал. Як та чому Росія втрачає перевагу у повітрі
Категорія
Україна
Дата публікації

Серйозний провал. Як та чому Росія втрачає перевагу у повітрі

Су-34
Джерело:  The National Interest

За понад 2,5 роки війни Сили оборони України встигли знищити щонайменше 30 російських Су-34. Що важливо розуміти, це майже 25% довоєнного парку країни-агресорки. Станом на сьогодні бойові втрати ВПС РФ випереджають виробництво.

Головні тези:

  • Росія не хоче визнавати свої шалені втрати на тлі війни.
  • Російська пропаганда намагається звинувачувати у невдачах армії РФ не лише Україну, а й також її союзників.
  • Росія може готуватися до вторгнення в НАТО.

Росії соромно визнавати нові поразки від України

Нещодавно стало відомо, що українському пілоту на F-16 вдалося знищити ворожий бойовий літак Су-34.

Росія веде наступ в Україні, але цей інцидент можна розглядати як серйозний провал, тому що Су-34 — це літаки, які Росія використовує для знищення української інфраструктури, — коментує цю подію геополітична аналітикиня Ірина Цукерман, очільниця Scarab Rising.

Враховуючи той факт, що це західний винищувач американського виробництва, російські пропагандисти почали звинувачувати у своїй новій втраті не так Україну, як її союзників — насамперед США.

Таким чином росіяни не просто оплакують знищення чергового Су-34, а й активно розпалюють антиамериканські настрої.

Вони хочуть довести, що Україна — всього лише проксі для ЦРУ/MI6 тощо, які безпосередньо атакують Росію за допомогою своєї техніки, — пояснює Ірина Цукерман.

Україна вибиває у Росії перевагу у повітрі

Це ще один спосіб Росії дискредитувати НАТО і підтримати свої теорії змови про те, що Альянс весь цей час замишляв напад або вторгнення в Росію. Це також хороший спосіб піднести невдачу і той факт, що російська перевага в повітрі тепер ефективно ослаблена, — наголошують аналітики.

Влада РФ ніколи не заперечувала той факт, що саме НАТО є надпотужною силою, тому продовжує цинічно брехати, що воює в Україні проти солдатів Альянсу.

Однак у російського диктатора Володимира Путіна може бути й інший замисел.

До прикладу, він може дійсно готуватися до війни з НАТО, а всі ці історії просто використати як привід для вторгнення в країну чи країни блоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?