Що Україна очікує від саміту НАТО — відповідь МЗС
Категорія
Політика
Дата публікації

Що Україна очікує від саміту НАТО — відповідь МЗС

Що Україна очікує від саміту НАТО
Джерело:  РБК Україна

Україна очікує, що рішення ювілейного 75-го саміту НАТО, який пройде цього тижня у Вашингтоні, буде включати дві речі.

Головні тези:

  • Україна сподівається на суттєве посилення своєї обороноздатності, зокрема в галузі протиповітряної оборони, на саміті НАТО в Вашингтоні.
  • Головний акцент буде зроблений на можливий крок України у напрямку членства в НАТО під час 75-го ювілейного саміту.
  • Очікується узгодження значного пакету допомоги для України під час зустрічі лідерів Альянсу.
  • На зустрічі можлива зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом, на яку вже йде підготовка в Білому домі.
  • Очікується, що рішення саміту НАТО візьме до уваги інтереси України та сприятиме зміцненню співпраці з Альянсом.

Кулеба назвав очікування України від саміту НАТО

Наші очікування від саміту, що комплекс рішень, які там будуть ухвалені, означатиме дві речі: суттєве посилення нашої обороноздатності, особливо у сфері ППО, та суттєвий крок до членства в НАТО, — сказав глава українського МЗС.

Інші подробиці щодо очікувань України від саміту Кулеба відмовився розкривати.

Саміт НАТО у Вашингтоні

Цього тижня, з 9 по 11 липня, у Вашингтоні відбудеться саміт НАТО. Одним з головних питань порядку денного зустрічі 32 лідерів держав-членів буде Україна.

Як раніше анонсувалося, на саміті може бути ухвалене рішення про посилення української протиповітряної оборони, а також буде обговорюватися майбутнє членство України в Альянсі.

Як заявляв генсек НАТО Єнс Столтенберг, на саміті у Вашингтоні також планують узгодити значний пакет допомоги для України.

Крім того, на полях саміту можлива зустріч президента Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом. Принаймні, до такої зустрічі йде підготовка в Білому домі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?