Що відбувається у Часовому Яру — відповідь ОСУВ "Хортиця"
Категорія
Україна
Дата публікації

Що відбувається у Часовому Яру — відповідь ОСУВ "Хортиця"

Військові ЗСУ

За словами речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина, після відступу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру на Донеччині окупаційна армія РФ продовжує атаки, однак надає перевагу спробам наступу в районі Торецька. 

Головні тези:

  • У Часовому Яру на Донеччині тривають активні штурмові дії окупаційної армії РФ, з численними атаками на українських військових.
  • Протягом останніх трьох місяців російські окупанти втратили у боях за Часів Яр близько 5 тисяч військових, а загальні втрати армії РФ на сході складають 82 тисячі солдатів.
  • Обстановка у Часовому Яру перебуває під контролем Сил оборони, які активно відбивають атаки ворога в південній частині міста.
  • Інформація про втрату російськими окупантами 99 тисяч солдатів у боях за Часів Яр є перебільшеною, за підрахунками речника ОСУВ “Хортиця”.
  • Російська армія продовжує намагатися відтіснути українських військових у напрямку Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки, однак українські військові успішно відстоюють свої позиції.

Яка наразі ситуація у Часовому Яру

Волошин підкреслив, що ключовою зміною у ситуації у місті став відступ українських військових з мікрорайону “Канал”.

І зараз на цьому напрямі продовжуються активні штурмові дії ворога, - підкреслив Волошин.

За його словами, протягом минулої доби українські військові відбили 11 атак російських окупантів у Часовому Яру, а до цього - ще 9 ворожих атак.

Волошин підкреслив, що ворог намагається відтіснити українських військових у напрямку Часового Яру, Іванівського та в районі Кліщіївки.

Обстановка знаходиться під контролем Сил оборони. Основна маса обстрілів припадає якраз на південну частину Часового Яру. На цьому напрямі проведено 32 ворожі штурми, на місто - 5. Активно працювала ворожа авіація, проте акцент зміщується ближче до Торецького напрямку, - пояснює речник ОСУВ “Хортиця”.

Що відомо про втрати армії РФ у Часовому Яру

Волошин підкреслив, що інформація журналістів видання Forbes про втрату російськими окупантами 99 тис солдатів у боях за Часів Яр дещо перевищена.

За словами речника ОСУВ “Хортиця, цифра близька до реальності у тому плані, що експерти та аналітики приписали її всій лінії бойового зіткнення на Сході за три місяці.

За оцінками українських військових, протягом останніх трьох місяців російські окупанти втратили у боях за Часів Яр близько 5 тис військових.

Загалом втрати злочинної армії РФ на східному фронті складають 82 тис солдатів.

Зокрема, у зоні відповідальності "Хортиці" ворожі втрати склали:

  • квітень - понад 24 тис

  • травень - майже 26 тис

  • червень - майже 32 тис

Я не стану сперечатися з експертами. Але щодо Часового Яру цифра надто велика. Там цифра за весь час активної ворожої операції зі знищення мікрорайону Канал складає близько 5 тис... особового складу російського було знищено, поховано у посадках, - додав Волошин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?