Сибіга розпочав переговори з угорським міністром Сійярто в Будапешті — деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Сибіга розпочав переговори з угорським міністром Сійярто в Будапешті — деталі

МЗС України
Сибіга розпочав переговори з угорським міністром Сійярто в Будапешті — деталі

30 вересня голова МЗС України Андрій Сибіга зустрівся у Будапешті з угорським колегою Петером Сійярто. Ключовими темами обговорення стануть розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проєктів.

Головні тези:

  • Переговори Сибіги та Сійярто в Будапешті стосувались розвитку добросусідських відносин та реалізації спільних проєктів.
  • Угорщина висловила підтримку встановленню миру в Україні та прагне до покращення відносин з Києвом.
  • Візит Сибіги до Угорщини мав за мету налагодження політики добросусідства та підтримку наближення України до ЄС та НАТО.
  • Основні теми переговорів включали розвиток економіки, прикордонної інфраструктури та захист прав національних меншин.
  • Візит угорського міністра закордонних справ є частиною стратегії долучення України до європейських та атлантичних структур.

Що відомо про переговори Сибіги та Сійярто

Як повідомили в МЗС України, в Будапешті розпочалися переговори міністра закордонних справ України Андрія Сибіги та міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петера Сійярто у форматі тет-а-т.

Угорський колега Петер Сійярто зазначив, що його країна перебуває в глобальній більшості щодо заклику до якнайшвидшого встановлення миру в Україні. У тому ж числі Будапешт бажає добросусідських відносин з Києвом.

Побачимо, як далеко ми зайдемо сьогодні..., — додав Сійярто.

Візит Сибіги до Угорщини

У МЗС України напередодні зазначали, що ключовими темами обговорення стануть:

  • розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проєктів, зокрема у сферах економіки, прикордонної інфраструктури, захисту прав національних меншин.

  • просування до вступу України в ЄС та НАТО.

  • Формула миру як шлях до справедливого завершення російської агресії.

Візит до Угорщини є продовженням першого регіонального турне новопризначеного міністра закордонних справ, метою якого є налагодження прагматичної та передбачуваної політики добросусідства та просування до стратегічної мети членства України в ЄС і НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?