Сили оборони України атакували дронами ракетний арсенал у Волгоградській області РФ — джерела
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони України атакували дронами ракетний арсенал у Волгоградській області РФ — джерела

Сили оборони України атакували  дронами ракетний арсенал у Волгоградській області РФ — джерела
Джерело:  online.ua

29 вересня Сили безпеки та оборони України атакували арсенал зберігання ракет у Волгоградській області РФ. Про це Online.ua повідомили джерела в українській розвідці.

Головні тези:

  • Сили України атакували ракетний арсенал у Волгоградській області РФ за допомогою 120 українських ударних дронів-камікадзе.
  • Під час операції був уражений арсенал зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів, викликавши масштабну пожежу.
  • Атака стане причиною нестачі боєприпасів для окупаційної армії РФ та може спричинити серйозні наслідки для російської оборони.
  • Арсенал у Волгоградській області містив частину іранської балістики та пускові установки, які були уражені під час атаки.

Близько 120 дронів атакували ракетний арсенал у Волгоградській області РФ

Як зазначають джерела, у ніч на 29 вересня внаслідок спільної операції ГУР, ССО, СБУ, СЗР та ЗСУ уражено арсенал зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів 1-го розряду в селищі Котлубань Волгоградської області РФ.

За інформацією джерел в українській розвідці, арсенал був атакований близько 2:30 ночі 29 вересня за допомогою 120 ударних дронів-камікадзе різних типів українського виробництва. Відстань до цілі — понад 600 кілометрів.

Як повідомляють російські пабліки у соцмережах, в районі влучання було чутно гучні вибухи, після чого розпочалася масштабна пожежа.

Внаслідок влучання уражено місця зберігання боєприпасів та ракетного озброєння, що спричинить нестачу боєприпасів у забезпечення підрозділів окупаційної армії РФ, — зазначають джерела.

Що відомо про атаку дронів у Волгоградській області РФ

Як повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, був атакований арсенал боєприпасів головного управління ракетно-артилерійського озброєння міністерства оборони Росії у населеному пункті Котлубань Волгоградської області.

Там зберігалася частина іранської балістики, а також пускові до них, — зазначив Андрій Коваленко.

До слова, росЗМІ повідомляли про вибухи у Котлубані та "приліт" по складу зі зброєю військ РФ. Там спалахнула пожежа, а місцеві жителі заявляють про детонацію.

Також система моніторингу пожеж NASA зафіксувала 3 точки пожежі поряд із арсеналом боєприпасів у Котлубані.

У мережі також повідомляють, що понад 20 БПЛА атакували військовий аеродром Міллерово в Ростовській області.

Натомість у Міноборони РФ заявили, що їхня ППО нібито знищила 125 українських БпЛА літакового типу, які атакували об'єкти на території РФ.

67 БПЛА перехоплено та знищено над територією Волгоградської області, 17 — над територією Бєлгородської, 17 — над територією Воронезької області, 18 — над територією Ростовської області, по одному — над територією Брянської та Курської областей і Краснодарського краю, 3 БПЛА — над акваторією Азовського моря, — відзвітували в російському відомстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?