Сили оборони уразили дронами найбільший завод РФ з виробництва вибухівки — джерела
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони уразили дронами найбільший завод РФ з виробництва вибухівки — джерела

Сили оборони уразили дронами найбільший завод РФ з виробництва вибухівки — джерела
Джерело:  online.ua

Уночі на 20 жовтня дрони Сил оборони України вдарили по заводу імені Свердлова у місті Дзержинськ Нижньогородської області. Він розташований в 900 км від кордону з Україною.

Головні тези:

  • Українські дрони вдарили по заводу імені Свердлова у РФ, який виробляє вибухові речовини та військовий арсенал.
  • Завод попав під санкції кількох країн через співпрацю в веденні війни проти України.
  • Атака десятками українських дронів свідчить про посилення військових дій та стратегічну важливість об'єкта.

Україна дронами уразила завод вибухових речовин у РФ

Як зазначають джерела в українській розвідці, на цьому заводі ворог виробляє вибухові речовини, авіаційні та артилерійські снаряди, авіаційні бомби, у тому числі КАБи, бойові частини кумулятивних протитанкових керованих ракет, боєголовки до ракетних комплексів ППО.

Відстань від українського кордону до заводу — 900 км.

Об’єкт було атаковано за допомогою кількох десятків ударних безпілотників українського виробництва.

Підприємство перебуває під санкціями країн ЄС і США, оскільки продукція заводу використовується для ведення війни проти України.

До економічних санкцій ми додали дронові, які дають моментальной ефект. Робота над урізанням військових спроможностей ворога триватиме й надалі, — повідомляють джерела.

Що відомо про “бавовну” у Дзержинську РФ

20 жовтня у Дзержинську Нижньогородської області РФ дрони атакували ФКП "Завод імені Я. М. Свердлова". Цей завод виробляє вибухові речовини.

Як зазначають місцеві жителі були потужні вибухи і білий дим у районі заводу.

Зокрема перші гучні вибухи прогриміли в небі над містом приблизно о 3:30, загалом було чути приблизно 10 вибухів з інтервалами між ними в кілька хвилин. Також були звуки стрілянини та автоматних черг.

Завод внесено до санкційного списку України "за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України". 

23 червня 2023 року завод занесено до санкційного списку країн Євросоюзу, також завод перебуває під санкціями США, Великої Британії, Японії та Швейцарії.

До слова, одразу в кількох областях Росії у ніч проти 20 жовтня лунали вибухи внаслідок масованої атаки дронів.

Зокрема окупанти запевняють, нібито 43 БПЛА знищено над територією Курської області, 27 — над територією Липецької області, 18 — над територією Орловської області, 8 — над територією Нижегородської області, 7 — над територією Бєлгородської області, 6 — над територією Брянської області, і один — над територією Московської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?