Сили оборони уразили нафтовий термінал армії РФ у Феодосії
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони уразили нафтовий термінал армії РФ у Феодосії

Генштаб ЗСУ
Сили оборони уразили нафтовий термінал армії РФ у Феодосії

Сили оборони у ніч на 7 жовтня успішно вдарили по морському нафтовому терміналу окупантів РФ у Феодосії тимчасово окупованого Криму.

Головні тези:

  • У ніч на 7 жовтня сили оборони ударили по морському нафтовому терміналу окупантів РФ у Феодосії на тимчасово окупованому Криму.
  • Атака спричинила займання нафтового термінала, найбільшого за обсягами перевалки нафтопродуктів у Криму.
  • Завдання було виконано підрозділами ракетних військ Збройних сил в узгоджені дії з іншими складовими сил оборони.
  • Заходи щодо підриву воєнно-економічного потенціалу Росії тривають, зокрема шляхом атаці на стратегічні об'єкти, такі як нафтові термінали.

Генштаб підтвердив ураження нафтового термінала окупантів РФ у Феодосії

Сьогодні вночі завдано успішного удару по морському нафтовому терміналу противника, що в тимчасово окупованій Феодосії АР Крим. В районі об’єкту зафіксовано займання. Наслідки ураження уточнюються.

Військові нагадали, що Феодосійський термінал — найбільший у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів, які використовувалися, зокрема і для забезпечення потреб окупаційної армії РФ.

Завдання виконано підрозділами ракетних військ Збройних сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони.

Заходи щодо підриву воєнно-економічного потенціалу Російської Федерації тривають, — повідомили в ЗСУ

У Феодосії після атаки дронів спалахнула нафтобаза

Як повідомили місцеві, у Феодосії близько 4:30 пролунали кілька потужних вибухів, після чого почалася пожежа.

Псевдовлада підтвердила інформацію, але за їхньою версією, сталося "загоряння".

Загоряння на феодосійській нафтобазі. Працюють розрахунки МНС. Жертв і постраждалих немає. У Феодосії виїхав віце-прем'єр Ігор Михайличенко, — написав "радник голови Криму" Крючков з посиланням на "главу адміністрації Феодосії" Ігоря Ткаченка.

Згодом росЗМІ зазначили, що нафтобаза, яка горить у Феодосії — це АТ "Морський нафтовий термінал", який раніше вже атакували безпілотники.

У березні 2024 року на територію нафтобази впали відразу 4 безпілотники. Внаслідок атаки був пошкоджений магістральний трубопровід перекачування палива, виникла пожежа. Тоді з нафтобази евакуювали працівників. В той раз на ліквідацію пожежі пішло півтори години.

До слова, АТ "Морський нафтовий термінал" — найбільша у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?