Сили ППО успішно відбили нову атаку РФ на Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО успішно відбили нову атаку РФ на Україну

Повітряні Сили ЗСУ
сили ППО

Уночі 5 жовтня російські загарбники знову атакували мирні українські міста та села. Однак, завдяки злагодженій роботі сил ППО, жодна ракета та жодний дрон не досягли своїх цілей.

Головні тези:

  • Результати роботи української ППО свідчать про ефективну протидію російським загарбникам.
  • Внаслідок активної протидії засобів РЕБ, керовані авіаційні ракети не досягли своїх цілей.
  • Російські окупанти продовжують тероризувати Сумську область, здійснивши 50 обстрілів прикордонних територій.

Результати роботи ППО 5 жовтня — перші подробиці

Як повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 5 жовтня 2024 року армія РФ завдала удару трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з повітряного простору Курської області — РФ і окупованого Криму та 13-ма безпілотниками (ударними БпЛА) із районів: Курськ — РФ, мис Чауда (Крим).

Щоб знищити усі ворожі цілі були залучені: зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 3 безпілотники противника в Одеській області. 10 ворожих БпЛА — локаційно втрачено на півночі та півдні країни, інформація про постраждалих та руйнування не надходила, — йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що в результаті активної протидії засобів РЕБ, керовані авіаційні ракети не досягли своїх цілей.

Фото: facebook.com/kpszsu

Росія продовжує активно тероризувати Сумську область

Протягом 4 жовтня російські окупанти 50 разів обстріляли прикордонні території Сумської області, поранили людину.

Про це повідомляє Сумська ОВА.

Згідно з даними місцевої влади, в Охтирській громаді зафіксували ракетний удар, там пролунав 1 вибух. В результаті цього постраждала одна цивільна людина.

Протягом дня росіяни здійснили 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. Обстрілів зазнали Миколаївська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Охтирська, Новослобідська, Глухівська, Шалигинська, Есманьська, Свеська, Ямпільська громади, — йдеться в повідомленні Сумської ОВА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?