Сили ППО збили 27 дронів під час нової атаки РФ на Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО збили 27 дронів під час нової атаки РФ на Україну

ППО
Джерело:  online.ua

Уночі та вранці 6 вересня країна-агресорка Росія атакувала мирні українські міста та села ракетами й ударними дронами. Повітряний бій триває досі.

Головні тези:

  • Авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи були залучені до захисту України під час атаки РФ.
  • Протиповітряна оборона працювала в 12 областях України.
  • Поблизу Львова через падіння уламків дрона спалахнула пожежа, яку дуже швидко ліквідували рятувальники.

Атака РФ на Україну 6 вересня — перші подробиці

Як повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ, для нового повітряного нападу ворог використав одну керовану авіаційну ракету Х-59 та одну протирадіолокаційну ракету Х-31П із повітряного простору Луганської та Брянської областей.

Окрім того, також були застосовані 44 ударні БпЛА типу “Shahed” (райони пусків — Курськ, Приморсько-Ахтарськ –рф, Чауда, Крим).

Щоб збити ворожі цілі, були залучені: авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою станом на 8.00 збито 27 ударних БпЛА. 8 безпілотників — локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ), один БпЛА повернув у напрямку окупованої Донеччини. Ще кілька повітряних цілей (ймовірно ударні дрони) спостерігаються в повітряному просторі на півночі. Бойова робота триває! — йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що протиповітряна оборона працювала в багатьох регіонах України, а саме: у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

Фото: facebook.com/kpszsu

Біля Львова впали уламки "Шахеда" й почалася пожежа

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий. Він розповів, що у ніч на 6 вересня через падіння уламків "Шахеда" поблизу Львівської громади здійнялась пожежа.

За словами міського голови, почали горіти складські приміщення біля села Малехів.

Згідно з останніми даними, в результаті атаки ворога ніхто не постраждав.

Рятувальники Львівщини ліквідували пожежу спричинену ворожим обстрілом. Сьогодні вночі, внаслідок падіння уламків безпілотника, в с. Муроване Львівського району відбулась пожежа. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця виклику горіло 4 великовантажних автомобілі, — розповіли в ДСНС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?