Сили ППО збили 60 дронів під час російської атаки на Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО збили 60 дронів під час російської атаки на Україну

Повітряні Сили ЗСУ
Сили ППО збили 60 дронів під час російської атаки на Україну

5 вересня армія РФ атакувала Україну 78 "шахедами" та однією ракетою "Іскандер-М". Повітряні сили збили 60 ворожих дронів.

Головні тези:

  • У результаті російської атаки на Україну 5 вересня збито 60 ворожих дронів, що було досягнуто завдяки дії сил ППО.
  • Повітряні сили України протистояли армії РФ, залучивши авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи.
  • Російські дрони, подібні до "Shahed", під час спроби атаки столиці були знешкоджені підтримкою Повітряних сил та Сил оборони України.
  • Відбиття нападу противника включало заходи по всій території України, включаючи Київську, Черкаську, Харківську та інші області.

У Повітряних силах розкрили деталі атаки РФ на Україну

Як зазначається, у ніч на 5 вересня ворог атакував однією балістичною ракетою "Іскандер-М" із окупованого Криму та 78-ма ударними БПЛА типу "Shahed", райони пусків — Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ.

В результаті протиповітряного бою збито 60 ударних БПЛА. Два безпілотники повернулись у Росію, один — у Білорусь. 15 — локаційно втрачені на території України (імовірно під впливом засобів РЕБ), інформація про руйнування чи потерпілих не надходила.

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Запорізькій та Херсонській областях.

Росія намагалася атакувати Київ 5 вересня

Як повідомили в КМВА, російські дрони, попередньо на кшталт "Shahed", намагалися атакувати столицю. Цього разу на Київ вони заходили переважно поодинці, а не групами. Але жоден з ворожих БПЛА своє цілі не досягнув.

Усі безпілотники, які загрожували столиці, були знешкоджені.За даними оперативного зведення на цю хвилину в Києві без потерпілих та руйнувань.

Начальник КМВА також додав, що в столиці тривогу оголосили ще до опівночі і тривала вона безперервно понад 9 годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?