Сили ППО збили 66 "шахедів" та 4 авіаракети під час атаки РФ на Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО збили 66 "шахедів" та 4 авіаракети під час атаки РФ на Україну

Повітряні Сили ЗСУ
Сили ППО збили 66 "шахедів" та 4 авіаракети під час атаки РФ на Україну

26 вересня армія РФ випустили по Україні 78 дронів-камікадзе та 6 ракет. Сили ППО знищили 66 БпЛА і 4 ракети під час чергової атаки окупантів.

Головні тези:

  • Українські сили ППО збили 66 безпілотників та 4 ракети під час атаки РФ на Україну.
  • Атака окупантів охопила різні регіони України, але завдяки протиповітряній обороні значна кількість ворожих БпЛА була знищена.
  • В результаті атаки росіяни випустили 78 дронів-камікадзе та 6 ракет, однак їхні втрати від протиповітряної оборони були суттєвими.
  • Деталі атаки РФ включають напад на Київ з виникненням пожежі та пошкодженням майна, проте інформація про поранених уточнювалася.

У Повітряних силах розкрили деталі атаки РФ на Україну

Як зазначають військові, росіяни атакували Сумщину двома ракетами невстановленого типу із Бєлгородської області, Одещину — чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з акваторії Чорного моря.

Також окупанти випустили по Україні 78 ударних БпЛА типу Shahed (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Орел, Курськ — Росія).

Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою було збито 4 керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 66 ударних БпЛА.

Вісім ворожих безпілотників локаційно втрачені у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила). Один — повернувся у Росію, ще один залишається в повітряному просторі України, йде бойова робота, — повідомили ПС.

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Харківській областях.

Що відомо про атаку РФ на Київ 26 вересня

Як повідомив начальник КМВА Сергій Попко, у напрямку столиці летіли понад півтора десятка безпілотників.

Бойова робота про них тривала протягом 5 годин, у результаті чого десяток дронів вдалося знищити.

У ДСНС повідомили, що внаслідок російської атаки у Печерському районі сталася розгерметизація газової труби на першому поверсі житлової пʼятиповерхівки з подальшим горінням.

Наразі пожежу уже загасили.

Також пошкоджені близько 20 автомобілів. У чотирьох житлових будинках вибиті вікна. Також уламки впали на території дитячого садочку.

Було також відомо про одну поранену дитину. Згодом за уточненими даними, інформація про поранену дитину в Києві не підтвердилася. У КМВА зазначили, що вона отримала поранення не через атаку БпЛА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?