Сили ППО знищили 9 ударних дронів під час нової атаки Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО знищили 9 ударних дронів під час нової атаки Росії

Повітряні Сили ЗСУ
сили ППО

Уночі 30 березня Росія знову атакувала мирні українські міста та села ракетами й безпілотниками.

Атака РФ на Україну 30 березня — перші подробиці

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, Уночі 30 березня російські загарбники вдарили по Донеччині 4-ма зенітними керованими ракетами С-300/С-400.

Окрім того, вказано, що окупанти також атакували Україну ударними дронами із мису Чауда (Крим).

Усього зафіксовано пуски 12 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

ПС ЗСУ зазначають, що дев’ять із них було знищено підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України у межах Херсонської, Одеської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Дякую за роботу! Разом — до перемоги!

Микола Олещук

Микола Олещук

Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант

Що відомо про ситуацію в різних регіонах України

Згідно з останніми даними, уночі в Дніпропетровській області сили ППО знищили 4 дрони РФ: два у Дніпровському районі та по одному — у Кам'янському і Криворізькому.

Уламки збитого БпЛА впали на території елеватора. Спалахнула пожежа,  яку вогнеборці оперативно ліквідували. Критичних руйнувань та постраждалих немає. Червоногригорівську громаду, що на Нікопольщині, агресор обстріляв з артилерії, — повідомляє місцева влада.

Також повідомляється, що ніхто з цивільних не постраждав.

З ворожої атаки в районі розпочався й ранок. Російські загарбники влучили дроном-камікадзе по Нікополю. Під удар ворога потрапив інфраструктурний об'єкт.

На Херсонщині внаслідок детонації снаряду на полі загинув тракторист.

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?