Сирський запровадив зміни до курсу підготовки для ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Сирський запровадив зміни до курсу підготовки для ЗСУ

Олександр Сирський
зсу

Військові Збройних сил України вивчатимуть норми міжнародного гуманітарного права.

Головні тези:

  • Військові ЗСУ вивчатимуть норми міжнародного гуманітарного права у курсі підготовки.
  • Це рішення спрямоване на підвищення рівня правової культури та готовності діяти за міжнародними стандартами.
  • Зазначені зміни є відповіддю на збройну агресію Російської Федерації проти України та дотримання міжнародних зобов'язань держави.
  • Російські окупанти періодично порушують норми і закони війни, що призводить до важких наслідків для українських військових та цивільного населення.
  • Українські правоохоронці зафіксували понад 60 випадків страт українських військових російськими окупантами від початку вторгнення.

Що зміниться у курсі підготовки для ЗСУ

В умовах збройної агресії Російської Федерації проти України та на виконання взятих нашою державою міжнародних зобов’язань, Головнокомандувач Збройних сил України прийняв рішення щодо впровадження в курс підготовки для військовослужбовців обов’язкового блоку з вивчення норм міжнародного гуманітарного права (права збройних конфліктів).

За словами Генштабу, це рішення є частиною комплексного підходу щодо забезпечення високого рівня правової культури та підготовки військовослужбовців, оскільки керівництво Збройних сил України приділяє особливу увагу дотриманню норм міжнародного гуманітарного права у всіх аспектах військової діяльності.

Реалізація зазначеного рішення сприятиме підвищенню рівня правової культури серед військовослужбовців та спрямоване на забезпечення їхньої готовності діяти відповідно до міжнародних стандартів, — зауважили в штабі.

Війна Росії проти України

Нагадаємо, що від моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну окупанти неодноразово порушували закони та звичаї війни. Російські військові вбивали та брали в полон цивільних українців, а також викрадали дітей та вбивали полонених.

До прикладу, нещодавно стало відомо, що росіяни знову розстріляли українських військовополонених біля Роботиного.

Зауважимо, що загалом від часу повномасштабного вторгнення українські правоохоронці зафіксували понад 60 випадків страт українських військових російськими окупантами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?