Скільки кораблів РФ знищили українські дрони MAGURA — відповідь ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки кораблів РФ знищили українські дрони MAGURA — відповідь ГУР

дрони MAGURA

Збитки для Чорноморського флоту країни-агресора РФ через дії дронів MAGURA досить суттєві.

Головні тези:

  • Українські дрони MAGURA ефективно нищать кораблі Чорноморського флоту РФ.
  • За даними Юсова, українцям вдалося вивести з ладу понад третину російських плавзасобів, зменшуючи загрозу ворожих десантних операцій.
  • Удари по окупованому Криму спричинили ускладнення ситуації для російських військ завдяки регулярним атакам на об'єкти півострова.
  • Бен Ходжес вважає, що Україна поступово здобуває перемогу над Росією в битві за Крим, загрожуючи військовій інфраструктурі, вкладеній РФ в окуповану територію.

Скільки кораблів РФ знищили українські дрони MAGURA

MAGURA — український морський ударний дрон, який ефективно нищить Чорноморський флот РФ. Дивовижно, коли такий великий Чорноморський флот РФ, який начебто відповідає, за словами Росії, всім останнім словам техніки і військової науки, нищиться за допомогою асиметричних інструментів. Українські морські дрони є саме такими інструментами. MAGURA вже цього року відправив на дно низку російських кораблів — не лише уразив, але й знищив. Мова про ті самі "Тунці", про "Цезаря Кунікова", про "Котова" — це і великі десантні кораблі, і ракетні крейсери, цілий склад російських кораблів було виведено з ладу, — сказав він.

За даними Юсова, вцілому українцям вдалося вже понад третину плавзасобів російського ворожого Чорноморського флоту вивести з ладу.

Це означає, що знижується загроза десантних операцій, знижується загроза в цілому використання ворожого флоту, зокрема носіїв "Калібрів", — додав він.

Що відомо про удари по окупованому Криму

Сили оборони спільно з СБУ провели кількаденну операцію по знищенню логістики, яка забезпечує життєдіяльність російських окупаційних військ в Криму.

Як йдеться у матеріалі Politico, Україна ускладнює становище Росії в незаконно анексованого Криму завдяки послідовним та регулярним атакам по об'єктах на півострові.

The Economist писав, що Україна поступово перемагає Росію в битві за Крим. Колишній командувач американськими силами в Європі Бен Ходжес зауважує, що Росія розглядає Крим як "непотоплюваний авіаносець" і за час окупації вклала значні ресурси в розбудову там військової інфраструктури. Тепер вся вона під загрозою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?