Скільки співробітників Росгвардії воюють проти України — дані розвідки Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Скільки співробітників Росгвардії воюють проти України — дані розвідки Британії

Міноборони Британії
Британська розвідка назвала чисельність співробітників Росгвардії на війні з Україною

Наразі в Україні дислоковано понад 30 тисяч співробітників Росгвардії. Більшість особового складу Росгвардії займається охороною тилу, і лише кілька підрозділів беруть участь у боях на передовий.

Головні тези:

  • Україною дислоковано понад 30 тисяч співробітників Росгвардії, більшість з яких охороняє тил, а лише кілька підрозділів бере участь у боях на передовій.
  • За даними британської розвідки, головний бойовий підрозділ Росгвардії 116-а бригада спеціального призначення складається з трьох полків військ і має доступ до танків та артилерії.
  • Росгвардія намагалася збільшити передові сили за рахунок поглинання російських нерегулярних формувань, включаючи батальйон 'Восток' та 'вагнерівців'.
  • Команда диктатора Путіна переконана в успішності ліквідації потенційних загроз від групи 'Вагнер'.
  • Події показують знову кидання великої кількості 'вагнерівців' на український фронт, що стало важливим аспектом конфлікту.

Британська розвідка назвала чисельність співробітників Росгвардії на війні з Україною

Як зазначається у зведенні, головний бойовий підрозділ Росгвардії, 116-а бригада спеціального призначення, швидше за все, складається з трьох полків військ, які мають доступ до танків, бойових машин піхоти та артилерії.

За даними британської розвідки, з початку 2024 Росгвардія намагалася збільшити свої передові сили за рахунок поглинання російських нерегулярних формувань. Росгвардія успішно інтегрувала до своїх лав батальйон "Восток" так званої "ДНР" у травні 2024 року.

Ймовірно, що очікувана угода про службу вагнерівських сил у складі 1-го добровольчого корпусу Росгвардії була порушена в березні 2024 року, — зазначають у Міноборони Британії.

Росгвардія знову кине на український фронт велику кількість вагнерівців

Як вдалося дізнатися Міноборони Великої Британії, команда диктатора Путіна переконана в тому, що змогла ліквідувати будь-які потенційні загрози від групи “Вагнер”.

Розвідники звертають увагу на те, що новопризначений ватажок "вагнерівців" Антон "Лотос" Єлізаров зробив своє перше відеозвернення після загибелі Євгенія Пригожина і колишнього польового командира найманців Дмітрія Уткіна ще в серпні минулого року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?