Служба безпеки Грузії заявила про підготовку провокацій для "майданізації" протестів у країні
Категорія
Світ
Дата публікації

Служба безпеки Грузії заявила про підготовку провокацій для "майданізації" протестів у країні

Грузія
Джерело:  Ехо Кавказу

У Службі державної безпеки Грузії стверджують, що нібито мають інформацію про організацію деякими групами осіб провокацій на акціях проти закону про «іноагентів».

У Грузії побачили плани “майданізації” протестів

У спецслужбі Грузії також назвали мету цих “провокацій“ — розвиток деструктивних та насильницьких сценаріїв, які організуються за допомогою фінансування інших країн.

У заяві відомства вказано, що в цих “злочинних планах“ беруть активну участь громадяни Грузії, що проживають за межами країни, зокрема, “певна частина грузинів, що воюють в Україні, які заявляють про свою готовність приїхати до Грузії та брати активну участь у запланованому насильстві проти поліції”.

Вищезгадані особи перебувають в активному спілкуванні зі своїми соратниками в Грузії та обговорюють плани щодо паралічу та блокування парламенту, урядової адміністрації та інших урядових будівель, — йдеться в повідомленні.

Також у відомстві вважають, що організатори для провокації заворушень та хаосу використовують “інструкції іноземних інструкторів та активно використовують насильницькі методи, яким навчала організація CANVAS та Пітер Аккерман, метою яких є так звана «майданізація» та провокування подій, подібних до громадянському протистоянню 90-х років у країні”.

Видання “Ехо Кавказу“ звертає увагу на те, що минулого року грузинська спецслужба вже заявляла, що в країні готують «Євромайдан».

У підготовці цього вона звинуватила заступника голови військової розвідки України Георгія Лорткіпанідзе, колишнього охоронця Михайла Саакашвілі Михайла Батуріна та командира «Грузинського легіону» Мамуку Мамулашвілі.

Росія в спецслужбах РФ

В інтерв’ю online.ua командир «Грузинського легіону» Мамука Мамулашвілі розповів, що РФ проникла у спецслужби Грузії настільки сильно, що вони в Україну надсилають нібито добровольців грузинів, які передають їм інформацію.

Ці люди, на жаль, знаходяться досі на території України. І багато з них навіть перебувають у Збройних силах України. Інформація про хлопців, які сьогодні служать у “Грузинському легіоні” була передана саме ними.

За словами Мамулашвілі, ще з 2014 року Росія поширювала фейки про “Грузинський легіон” та навіть зняла фільм про найпопулярніший фейк — про нібито “розстріл” грузинами українців на Майдані.

Російське ФСБ використало трьох нібито громадян Грузії, які кажуть, що скоїли це нібито за моїм наказом. Під час Майдану нас в Україні навіть не було.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?