Шмигаль прибув з візитом до Польщі для зустрічі з Туском. Які теми обговорять
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль прибув з візитом до Польщі для зустрічі з Туском. Які теми обговорять

Денис Шмигаль
шмигаль і туск

Українська делегація вже прибула на міжурядові консультації у Варшаві 28 березня. Сталі відомі головні теми діалогу прем'єр-міністрів України та Польщі.

Що обговорять прем’єр-міністр України Шмигаль з польским колегою Туском

Як зазначив прем'єр-міністра Денис Шмигаль, головні питання зустрічі будуть скоординовані перед спільним засіданням урядів.

Говоритимемо про зброю для України, ситуацію на кордоні наших держав, розвиток торгівлі та інфраструктури. Розраховуємо на прагматичний і конструктивний діалог та напрацювання дієвих рішень.

Денис Шмигаль

Денис Шмигаль

Премʼєр-міністр УКраїни

Зустріч Шмигаля та Туска

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та глава уряду Польщі Дональд Туск 28 березняпроведуть зустріч у Варшаві. Вони обговорять ситуацію на кордоні, а також інші питання.

Нагадаємо, що польські фермери продовжують блокувати КПП на кордоні з Україною, зокрема, не пропускаючи фури з українською агропродукцією. За даними на 27 березня польські фермери продовжують блокувати три напрямки.

Мова йде про пункти пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" та "Угринів". До цього були заблоковані 6 з 9 КПП на кордоні з Україною.

Напередодні переговорів Туска та Шмигаля віцепрем’єрка Ольга Стефанішина розповіла, що Україна станом на сьогодні не має діалогу з Польщею стосовно розблокування кордону.

Раніше Туск висловив сподівання, що польська та українська сторони досягнуть домовленості щодо сільськогосподарських питань до зустрічі урядів у Варшаві, але цього не сталося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?