Шмигаль зустрівся із премʼєром Словаччини Фіцо в Ужгороді — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль зустрівся із премʼєром Словаччини Фіцо в Ужгороді — відео

Денис Шмигаль
Фіцо та Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розпочав зустріч із прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо в Ужгороді.

Що відомо про зустріч Шмигаля з Фіцо

Про це український прем'єр повідомив у телеграм.

Сьогодні в Ужгороді проводимо зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, - написав Шмигаль.

Зазначається, що на порядку денному прем'єрів обговорення двосторонніх відносин України й Словаччини та підтримка європейських ініціатив.

Розраховуємо на конструктивний та практичний діалог, - наголосив очільник уряду Украни.

Що цьому передувало

18 січня, Денис Шмигаль заявив, що Україна проведе зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Фіцо, аби вмовити його розблокувати кошти ЄС для проєкту Ukraine Facility.

Раніше Єврокомісія запропонувала виділити Україні 50 млрд євро на 2024-2027 роки. Лідери країн ЄС розглядали цю ініціативу на саміті 14-15 грудня. Але Угорщина ветувала рішення.

Питання допомоги Україні розглядатиметься на саміті ЄС 1 лютого. Але угорський прем'єр Віктор Орбан заявляє, що буде блокувати питання.

Пізніше повідомлялося, що Фіцо зустрінеться в Ужгороді з українським прем'єром України, аби заявити, що він проти членства України у НАТО.

23 січня після чергового ракетного удару по Києву Роберт Фіцо заявив, що в столиці України "немає війни", а життя є "абсолютно нормальним".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?