Шольц висунув Путіну чітку умову для участі РФ у Саміті миру
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц висунув Путіну чітку умову для участі РФ у Саміті миру

Шольц
Джерело:  Tagesschau

Німецький лідер Олаф Шольц заявив, що участь країни-агресорки Росії у Саміті миру стане можливою лише тоді, коли нелегітимний президент РФ Володимир Путін зупинить атаки на Україну.

Головні тези:

  • Головна умова участі Росії у Саміті миру - зупинити атаки на Україну.
  • Для забезпечення миру в Європі потрібна ясність, твердість і характер - вважає канцлер ФРН.
  • Пропозиція Шольца щодо запрошення Росії на наступний Саміт миру спррвокувала дискусії в Німеччині.

Росія повинна виконати вимогу Заходу щодо України

На переконання Олафа Шольца, окрім важливої військової допомоги Києву для захисту від російської агресії, необхідно також активно почати шукати шляхи до сталого миру.

На цьому тлі канцлер ФРН наголосив: він, як і команда українського лідера Володимира Зеленського, хотів би ще одного мирного саміту, участь у якому має брати й Росія.

Звичайно, це не спрацює, якщо людина, яка повинна там сидіти, при цьому каже: "А я продовжую атакувати”, — зауважив Олаф Шольц, маючи на увазі російського диктатора Володимира Путіна.

За словами німецького лідера, у ситуації, що наразі склалася, потрібно те, що завжди важливо в політиці: ясність, твердість і характер.

Ось у чому полягає суть, якщо ви хочете забезпечити мир і безпеку в Європі.

Олаф Шольц

Олаф Шольц

Канцлер ФРН

У Німеччині спалахнули дискусії після пропозицій Шольца

Як уже згадувалося раніше, у великому інтерв’ю ZDF канцлер ФРН підтримав ідею щодо запрошення Росії на наступному Саміті миру.

Настав час, коли ми маємо обговорювати, як можна завершити війну і досягти миру швидше, ніж зараз видається можливим, — заявив він тоді.

Однак ця позиція не сподобалася головній опозиційній партії Німеччини — Християнсько-демократичному союзі (ХДС).

У політсилі публічно та жорстко розкритикували Шольца за слова про те, що час починати шукати способи завершувати війну.

З окремою заявою з цього приводу виступив спікер федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт.

Він звернув увагу на те, що процес досягнення миру в Україні є дуже важким, але його започатковано, а сам мир не повинен бути продиктований Кремлем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?