Шольц заявив про історичний обов'язок Німеччини підтримувати Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц заявив про історичний обов'язок Німеччини підтримувати Україну

Олаф Шольц
Джерело:  Spiegel

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з нагоди 80-річчя невдалого замаху на Адольфа Гітлера заявив, що підтримка України є питанням історичної відповідальності Німеччини. 

Головні тези:

  • Шольц наголосив на історичному обов'язку Німеччини підтримувати Україну у контексті подій сьогодення.
  • Канцлер закликав німецьких громадян бути пильними щодо захисту демократії та протистояти мізантропії та екстремізму.
  • Шольц нагадав про спробу замаху на Гітлера у 1944 році, яка виявилася марною, але нагадала про важливість боротьби за утвердження демократії.
  • Рішення Німеччини підтримати українську державність є важливим кроком у забезпеченні світового миру та відстоюванні демократичних цінностей.
  • Крім того, шлях до миру та стабільності у Європі передбачає активну підтримку країн, яким загрожує агресія.

Шольц заявив про історичний обов’язок Німеччини з підтримки України

З огляду на нашу власну історію, для Німеччини в цій ситуації може бути лише одне місце: на боці України. У 2024 році ми не можемо відзначати це 20 липня, не думаючи про відважних громадян України, які понад два роки чинять опір злочинній російській агресивній війні, - зазначив Шольц.

За його словами, розв’язана Кремлем злочинна війна із метою знищити українську державність триває.

Якою російські правителі відверто мають на меті завоювати Україну і знищити її як суверенну країну – через 79 років після закінчення Другої світової війни і 79 років після набуття чинності Статуту Організації Об'єднаних Націй, - зазначив Шольц.

Шольц заявив про історичний обов’язок Німеччини з підтримки України
Олаф Шольц

Крім того, Шольц закликав громадян Німеччини бути пильними щодо питання захисту демократії. 

Демократія залежить від участі громадян, їхнього ставлення один до одного з повагою і протистояння всім формам мізантропії та екстремізму. Ті, хто бореться проти нашої демократії, завжди будуть зустрічати наш рішучий опір, - зазначив Шольц.

Що відомо про спробу замаху на Гітлера

20 липня 1944 року офіцери Вермахту на чолі з графом фон Штауффенбергом намагалися вбити головного фашиста за допомогою вибухівки та повалити націонал-соціалістичний режим, проте спроба виявилася марною. Тоді Гітлер вижив та продовжував війну ще понад дев'ять місяців. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?