Шольц знову відкинув ідею негайного вступу України до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц знову відкинув ідею негайного вступу України до НАТО

Шольц
Джерело:  ZDF

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти вступу України у стані війни в НАТО. Ця ідея є першим пунктом Плану перемоги президента України Володимира Зеленського.

Головні тези:

  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти негайного запрошення України вступити до НАТО, вказуючи на відсутність необхідності нових рішень поза попередніми ухваленими у Вільнюсі та Вашингтоні.
  • Шольц наголошує, що країна, яка перебуває у війні, не може стати членом НАТО.
  • Позиція Шольца щодо вступу України до НАТО відображає складні міжнародні відносини та постійний діалог між країнами у контексті глобальної безпеки.

Шольц не бачить перспективи негайного вступу України до НАТО

Шольц нагадав, що НАТО ухвалило рішення стосовно перспектив вступу України на самітах у Вільнюсі та Вашингтоні, й, на його думку, "наразі немає потреби в якихось нових рішеннях за межами цього".

Країна, яка воює, не може стати членом НАТО. Усі це знають, з цим немає жодних розбіжностей. І в НАТО запрошення зазвичай досить швидко пов'язують із членством.

Олаф Шольц

Олаф Шольц

Канцлер Німеччини

Далі канцлер Німеччини заявив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну вимагає виважених дій, які, з одного боку, гарантують підтримку Києву, а з іншого боку, гарантують, що це не перетвориться на війну між Москвою і НАТО.

Це те, де я дуже чітко висловлюю свою позицію і не зміню її.

Ставлення Шольца до вступу України до НАТО

Володимир Зеленський 17 жовтня у Брюсселі сказав, що сподівається переконати канцлера Олафа Шольца щодо важливих для України далекобійних засобів, як і підтримки її запрошення у НАТО.

Шольц, коментуючи представлений "план перемоги", одним із пунктів якого є запрошення України в НАТО, зазначив, що є рішення, які він ухвалив, і вони "не зміняться".

Також 22 жовтня Зеленський заявив, що вважає, що Берлін пом’якшив свій скепсис щодо вступу України до НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?