Солдати РФ знайшли нову зброю проти українських FPV-дронів
Категорія
Україна
Дата публікації

Солдати РФ знайшли нову зброю проти українських FPV-дронів

FPV-дрони
Джерело:  Forbes

За даними Forbes, російські загарбники вчаться збивати українські FPV-дрони з дробовика.

Дробовик проти FPV-дронів

Журналісти звертають увагу на те, що українські воїни скидають на російські позиції приблизно 100 тисяч FPV-дронів щомісяця.

Російським засобам РЕБ, а також системам ППО не вдається справитися з таким потоком.

Солдати РФ усвідомили це й почали збивати українські БПЛА за допомогою дробовики.

Дробовик, що стріляє картеччю, — гідна зброя для оборони. Зрештою, двофунтовий FPV-безпілотник за розміром і швидкістю приблизно дорівнює птаху. Швидкий стрілець може полювати на FPV-безпілотник, як на качку, — зазначає видання Forbes.

Однак проблеми все одно залишаються. Як вдалося дізнатися журналістам, російським окупантам бракує цієї зброї для захисту. Деякі солдати навіть просять цивільних купити для нього дробовик і відправити його на передову.

Солдатів РФ навчають ухилятися від українських дронів

Як вдалося дізнатися Forbes, принаймні один російський підрозділ навчає своїх солдатів бігати по колу в спробі ухилитися від дронів FPV.

Однак численні відео, які публікують в мережі бійці ЗСУ, підтверджують той факт, що втеча не рятує російських загарбників від “українських пташок”.

За словами фахівці з безпілотників Семюела Бендетта, якщо FPV вибухає в безпосередній близькості, він однаково може поранити і покалічити, навіть якщо початковий удар дрона буде невдалим.

Вони просто спалюють нас... Всього один безпілотник, що вибухнув, розриває вас на частини, — розповів журналістам один з російських окупантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?