США допоможуть Україні незабаром отримати членство в НАТО — Блінкен
Категорія
Політика
Дата публікації

США допоможуть Україні незабаром отримати членство в НАТО — Блінкен

Ентоні Блінкен
Джерело:  Суспільне

Очільник Держдепу США Ентоні Блінкен зазначив, що Вашингтон наближає Україну до членства в НАТО і незабаром планує ввести в Альянс.

Що відомо про зусилля США щодо набуття Україною членства в НАТО

Блінкен зазначив, що західні партнери мають змусити Росію заплатити за відновлення та реконструкцію України через розв’язану Кремлем злочинну війну.

Те, що Путін зруйнував, Росія мусить і зобов'язана відновити. Цього потребує міжнародне право. Це те, на що заслуговує український народ. Наш Конгрес дав нам право заарештовувати російські активи у Сполучених Штатах. Ми маємо намір їх використати, — наголосив Блінкен.

Він підкреслив, що США продовжують працювати з партнерами по G7 над використанням заморожених активів РФ для компенсації Україні збитків, завданих злочинною армією РФ.

G7 може розблокувати мільярди доларів і надіслати потужний сигнал Путіну, що час не на його боці, — підкреслив Блінкен.

Що Україна має зробити для отримання членства в НАТО

Глава держдепу нагадав, що понад три десятиліття український народ відстоює своє право "обрати шлях до демократії, до Європи, до Заходу".

Саме за цей шлях проголосували мільйони українців з усіх регіонів країни у 1991 році. Саме за нього українці вийшли на Майдан 2004 року, а потім знову 2014-го. І саме тому ви так наполегливо чинили опір повномасштабному вторгненню Путіна. Ваша рішучість написати майбутнє своєї нації — ось чому так багато людей по всьому світу надихаються вашою боротьбою, — підкреслив очільник Держдепу США.

Водночас він зазначив, що Україна має перемогти корупцію раз і назавжди, адже "перемога на полі бою не допустить перетворення України на частину Росії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?