США готуються до нападу Ірану на Ізраїль
Категорія
Світ
Дата публікації

США готуються до нападу Ірану на Ізраїль

Джо Байден
Джерело:  Axios

У Білому домі очікують, що Іран здійснить напад на Ізраїль після вбивства політичного представника палестинського терористичного угруповання ХАМАС з Сектора Гази Ісмаїла Ганії. 

Головні тези:

  • Іран може здійснити напад на Ізраїль після вбивства представника ХАМАС, що спричинило антиізраїльські настрої у мусульманських країнах.
  • Адміністрація президента США готується до можливої атаки, включаючи задіяння американських військ у різних районах.
  • Ісмаїл Ганія, представник ХАМАС, став причиною зростання напруженості між Іраном, Ізраїлем та США.
  • Байден виражає готовність підтримати Ізраїль в разі нападу терористичних ісламських угруповань.
  • Удари підконтрольних Ірану групувань, таких як “Хезболла”, на Ізраїль стають дедалі більш серйозними.

Що відомо про загрозу нападу Ірану на Ізраїль

Журналісти видання із посиланням на двох посадовців з адміністрації президента США Джо Байдена зазначають, що Ірану та його сателітам може знадобитись кілька днів для підготовки нападу на Ізраїль.

За словами посадовців, Іран може вдатись до схожої атаки на Ізраїль, яку було здійснено 13 квітня, однак, ймовірно, більш масштабної.

У Білому домі мають занепокоєння, що у новій атаці може взяти участь ліванське терористичне угруповання “Хезболла".

Зокрема, представників адміністрації Байдена непокоїть, що для відбиття цієї атаки буде складніше зібрати міжнародну коаліцію, яка стала на захист Ізраїлю минулого разу.

Зазначається, що вбивство Ісмаїла Ганії викликало різькі антиізраїльські настрої майже у всіх мусульманських країнах на Близькому Сході.

Ще один американський посадовець підкреслив, що Пентагон та Центральне командування США готуються схожим чином як і напередодні атаки 13 квітня.

За словами чиновника, підготовка включає задіяння американських військ у Перській затоці, Східному Середземномор'ї та Червоному морі.

Ми очікуємо кілька важких днів, - зазначив посадовець у коментарі журналістам.

У той же час Білий дім випустив заяву Байдена про готовність підтримати Ізраїль від атак терористичних ісламських рухів на Близькому Сході.

Підкреслюється, що Байден провів переговори з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

Що відомо про атаки підконтрольних Ірану угруповань на Ізраїль

Зокрема, бойовики терористичного ліванського угруповання "Хезболла" обстріляли територію Ізраїлю ввечері 1 серпня.

Бойовики з Лівану атакували ракетами район Західної Галілеї. Частину з них перехопили сили ППО, а решта впала на відкритій місцевості.

Незабаром після атаки, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вдарила по пусковій установці "Хезболли" в районі Ятера на півдні Лівану, звідки були запущені ракети.

Крім того, артилерія ізраїльтян відкрила вогонь для усунення загроз в районах Рмайх та Рам'є на півдні Лівану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?