США оголосять про виділення Україні військової допомоги у розмірі 2,3 млрд дол
Категорія
Україна
Дата публікації

США оголосять про виділення Україні військової допомоги у розмірі 2,3 млрд дол

США оголосять про виділення Україні військової допомоги у розмірі 2,3 млрд дол
Джерело:  AP

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив 2 липня, що США незабаром оголосять про виділення Україні додаткових 2,3 млрд доларів на безпекову допомогу.

Головні тези:

 

  • Новий пакет допомоги включатиме засоби протиповітряної оборони та протитанкову зброю, отримані із запасів американської армії.
  • Партнерство між Україною та США у сфері безпеки посилюється, що сприятиме обороноздатності та захисту країни.
  • Сполучені Штати підтримують Україну в укріпленні своїх оборонних можливостей та забезпеченні національної безпеки.

Що відомо про нову допомогу Україні від США

Як зазначається, заява щодо додаткової допомоги була зроблена під час зустрічі Остіна з міністром оборони України Рустемом Умєровим у Пентагоні.

Сполучені Штати найближчим часом оголосить про нову безпекову допомогу Україні на суму понад 2,3 мільярда доларів, — сказав Остін на початку зустрічі з Умєровим.

Зазначається, що цей пакет надасть більше засобів протиповітряної оборони, протитанкової зброї та інших критично важливих боєприпасів, отриманих із запасів США.

Ця заява стала рішучою відповіддю на прохання Києва про допомогу в боротьбі з російськими військами.

Міністри оборони України та США Рустем Умєров і Ллойд Остін 2 липня проводять зустріч у Пентагоні для обговорення посилення партнерства та безпекової ситуації.

Що цьому передувало

Наприкінці червня повідомляли, що адміністрація Байдена у рамках нового пакета допомоги на суму 150 мільйонів доларів надасть Україні, серед іншого, ракети-перехоплювачі до систем ППО HAWK.

США надали Україні понад 50 мільярдів доларів військової допомоги з 2022 року.

Попередній пакет військової допомоги Україні на суму 225 мільйонів доларів США оголошували 7 червня.

Крім того, Сполучені Штати вирішили надавати пріоритет постачанню зенітних ракет Україні перед іншими державами, які розмістили відповідні замовлення. Мова іде, зокрема, про ракети до Patriot і NASAMS.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?