США розмістили на кордоні з Україною стратегічні бомбардувальники. Яка причина
Категорія
Світ
Дата публікації

США розмістили на кордоні з Україною стратегічні бомбардувальники. Яка причина

США розмістили на кордоні з Україною стратегічні бомбардувальники. Яка причина
Джерело:  online.ua

США розмістили два міжконтинентальних стратегічних бомбардувальники B-52 Stratofortress на 57-й авіабазі ВПС Румунії Міхаїл Когелничану. Вони братимуть участь в операції Bomber Task Force Europe.

Головні тези:

 

  • Ця дія сприяє підвищенню безпеки в регіоні шляхом покращення та планування спільних дій з силами НАТО.
  • Стратегічна присутність США у Європі підтримує союзників, створює стратегічну впевненість та відступає потенційних супротивників.
  • Це розгортання є сигналом готовності США і НАТО до координації та захисту Північноатлантичного союзу.

Бомбардувальники США розмістили в Румунії біля кордону з Україною

Як зазначається, на новому місці вони діятимуть у складі 20-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї ВПС США, а також почнуть взаємодіяти з силами НАТО.

Під час прибуття на авіабазу Міхаїл Когелничану, літаки B-52 у супроводі винищувачів із Румунії та Фінляндії провели спільний політ. У рамках розгортання вони діятимуть як 20-та експедиційна бомбардувальна ескадрилья, інтегруючись із НАТО та іншими міжнародними партнерами для поліпшення безпеки в зоні відповідальності Європейського командування ЗС США.

Фото – www.eucom.mil

Це перший випадок, коли американські стратегічні бомбардувальники діють у Румунії.

В умовах глобальної нестабільності важливо підтримувати стійкі можливості на великих дистанціях. Ця операція дає змогу вдосконалити тактику і взаємодію наших військ, - зазначив генерал Джеймс Хекер, командувач USAFE-AFAFRICA.

Фото – www.eucom.mil

США активно підтримують союзників по НАТО через місії BTF, що дає змогу USAFE-AFAFRICA ефективно застосовувати сили в Європі, створюючи стратегічну впевненість і стримуючи потенційних супротивників.

Ми працюватимемо з союзниками на східному фланзі для забезпечення безпеки і стабільності в регіоні, - зазначив Хекер.

Розгортання американських стратегічних бомбардувальників демонструє готовність США і НАТО до координації та захисту Північноатлантичного союзу.

Війська США в Європі

Ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати вирішили перекинути до Європи 3 тисячі своїх військових.

При цьому нещодавно CNN повідомляло, що більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?