США розширили санкції проти нафтохімічної галузі Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

США розширили санкції проти нафтохімічної галузі Ірану

Мінфін США
США

Міністерство фінансів США 11 жовтня ввело нові галузеві санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на масовану ракетну атаку Тегерана проти Ізраїлю.

Головні тези:

  • Міністерство фінансів США ввело нові санкції проти нафтохімічного сектору Ірану після масованої ракетної атаки Ізраїлю.
  • Нові обмеження стосуються десяти організацій та семнадцяти суден, які беруть участь в операціях Національної іранської нафтової компанії.
  • Увечері 1 жовтня есмінці США у Середземному морі збили кілька іранських ракет, що летіли на Ізраїль.

США розширили санкції проти Ірану через його атаку на Ізраїль

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC).

Сьогодні США розширюють санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на атаку Ірану проти Ізраїлю 1 жовтня, його другого безпосереднього нападу на Ізраїль цього року.

Так, нові обмеження вводяться проти десяти організацій у кількох юрисдикціях, а також 17 суден через їхню участь в операціях Національної іранської нафтової компанії (NIOC), проти якої вже діють санкції Сполучених Штатів.

Крім того, Державний департамент США запроваджує обмеження проти шести організацій та шести суден за свідому участь в операціях з купівлі-продажу й транспортування нафти та нафтопродуктів з Ірану.

Загалом ці дії спрямовані проти значної частини тіньового флоту танкерів і незаконних операторів, які перевозять нафту іранського режиму на експорт.

США допомагали Ізраїлю відбивати атаку Ірану

1 жовтня Іран випустив по Ізраїлю майже дві сотні балістичних ракет. Це відбулося через кілька днів, як ВПС Ізраїлю завдавали удару по головному штабу терористичного угруповання «Хезболла» в Бейруті, під час якого ліквідували верхівку цієї організації, в тому числі її лідера Хасана Насралли.

Увечері 1 жовтня президент США Джо Байден наказав американським військовим допомогти Ізраїлю відбити масовану ракетну атаку з боку Ірану.

Згодом з’явилася інформація про те, що американські есмінці, розташовані у східній частині Середземного моря, збили кілька іранських ракет, що летіли на Ізраїль.

Що важливо розуміти, офіційно цю інформацію в Пентагоні не підтверджували.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?