ССО провели успішну спецоперацію "Цитадель" у Чорному морі — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ССО провели успішну спецоперацію "Цитадель" у Чорному морі — відео

ССО
ССО

Силам спецоперацій ЗСУ вдалося знищити радіолокаційну станцію армії РФ та обладнання, яке допомагало ворогу атакувати південь України дронами-камікадзе. Нова успішна операція на одній з видобувних платформ у Чорному морі отримала назву “Цитадель”.

Як відбувалася підготовка до операції "Цитадель"

У пресслужбі ССО повідомляють, що надскладну та ефективну спецоперацію у Чорному морі біля узбережжя тимчасово окупованого Криму провели оператори 73-го морського центру.

Варто також зазначити, що наші воїни оперативно відпрацювали у зоні потенційного ураження ворога.

За розвідданими, одну з незаконно захоплених видобувних платформ росіяни використовували для підсилення роботи безпілотного літального апарату розвідки іранського виробництва «Мохаджер-6». А саме – встановили обладнання, яке збільшує дальність та радіус його роботи.

У ССО також наголошують, що цей БпЛА сили ворога використовували для ведення розвідки та подальшого завдання ударів дронами-камікадзе Shahed по об’єктах критичної інфраструктури півдня України.

Крім цього, на платформі противник встановив радіолокаційну станцію виявлення надводних об’єктів (від моторних човнів до кораблів) «Нева-Б». За допомогою цієї РЛС росіяни контролювали обстановку в північно-західній частині Чорного моря.

Операція ССО у Чорному морі. Бійці ЗСУ завдали втрат ворогу

Після ретельного планування та підготовки, група 73-го морського центру ССО розпочала виконання завдання зі знищення ворожих об’єктів.

Що важливо розуміти, спецоперацію проводили в зоні постійного патрулювання авіації та флоту РФ.

Вночі човни 73-го морського центру ССО підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об’єкт було заміновано. Бойова група відійшла на безпечну відстань і здійснила підрив ворожої цілі. У результаті захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною.

Окрім того, наголошується, що вдало проведена спецоперація бійців ССО стала гарантією безпечнішого пересування кораблів та обмежила можливості Росії у північно-західній частині Чорного моря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?