Старт продажів iPhone 16 в Україні ― відома дата
Категорія
Технології
Дата публікації

Старт продажів iPhone 16 в Україні ― відома дата

iPhone 16
Джерело:  Forbes Україна

За інформацією журналістів Forbes Ukraine із посиланням на мережі ретейлерів "Фокстрот", Comfy, "Алло" та Rozetka, початок продажу нових смартфонів Apple iPhone 16 може відбутись вже з 27 вересня.

Головні тези:

  •  Продаж iPhone 16 в Україні може стартувати вже з 27 вересня з офіційними цінами від 799 до 1 тис 199 доларів.
  • Ціни на нові iPhone в Україні можуть бути вищими на 5–10% в порівнянні з минулим роком, що становить від 49 тис 500 до 78 тис 200 гривень за модель.
  • Передзамовлення на iPhone 16 в Україні можливі великих роздрібних мережах навіть з 20 вересня.
  • У нових iPhone 16 додано кнопку Camera Control, яка забезпечує більші можливості у керуванні функціями камери, включаючи вібраційний зворотній зв'язок.
  • Блогери та журналісти залишили перші враження від гравію нової кнопки у вигляді фізичної та технологічної інновації у новому iPhone 16.

Що відомо про початок продажів iPhone 16 в Україні

Зазначається, що офіційні ціни на iPhone 16 складатимуть від 799 до 1 тис 199 доларів залежно від моделі та обсягу пам’яті.

При цьому, як зазначають журналісти видання, саме в Україні ціни на нові iPhone будуть вищими на 5–10% за аналоги iPhone 15 на старті продажів минулого року.

У виданні підкреслюють, що мова йде про близько 49 тис 500–78 тис 200 грн в залежності від моделі.

Icoola.ua озвучив свій цінник на смартфон ще до презентації Apple — від 46 тис 200 грн за 128 ГБ пам’яті до 55 тис грн за 512 ГБ.

Зробити передзамовлення на нові iPhone 16 у великих мережах українці зможуть орієнтовно з 20 вересня.

Що відомо про перші відгуки про новий iPhone 16

У нових смартфонах iPhone 16 Apple додали кнопку Camera Control, яка контролює функції зйомки.

Блогери та журналісти почали залишати власні відгуки ще до початку продажу смартфонів у США та інших країнах.

Camera Control — це повноцінна кнопка, яку можна натиснути. Але вона пропонує кілька варіантів взаємодії, в тому числі й половинне натискання — саме воно й використовує зворотний зв'язок у вигляді вібрації для імітації відчуття руху. Тобто фактично компанія поєднала звичайну фізичну кнопку з технологією тактильного вібровідгуку.

На головному екрані я натиснула на кнопку керування камерою, і швидко відкрився додаток камери. Представник Apple, який охороняв телефони, заохочував мене натискати на кнопку керування камерою з різною силою, оскільки легший дотик змінював циферблат, що з'являвся на екрані поруч із кнопкою. Я провела пальцем по цій поверхні, і цифрова ручка рухалася разом зі мною, хоча спочатку напрямок руху здавався мені дещо контрінтуїтивним, — ділиться враженнями журналістка Черлін Лоу.

Натискання Camera Control викликає на екрані маленьку чорну панель із функціями та повзунками, які дозволяють швидко отримувати доступ до функцій камери.

Коли я вперше злегка натиснула на кнопку керування камерою, з'явився вибір опцій, що дозволило мені вибрати Експозицію, Масштаб, Камеру, Стилі та Тон. Сильніше натискання на кожну з них блокувало ці режими, і з'являвся інший циферблат з більшою кількістю позначок, а проведення по сенсору приводило до переміщення коліщатка. У режимі камери я могла швидко перемикатися між надширококутним, основним і зумом, подібно до того, як зараз працює видошукач. Якщо ви віддаєте перевагу використанню існуючого інтерфейсу для перемикання камер, ви все ще можете це зробити, — пояснює Черлін Лоу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?