Стратегія "еластичної стрічки". Як насправді ЗСУ вдалося зупинити новий наступ РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Стратегія "еластичної стрічки". Як насправді ЗСУ вдалося зупинити новий наступ РФ

ЗСУ
Джерело:  AP

Поки у США блокували важливу допомогу для України, бійцям ЗСУ довелося всіляко тягнути час, щоб зупинити росіян. Для цього захисники використали стратегію "еластичної стрічки".

Головні тези:

  • Бійці ЗСУ активно застосовували тактику “гнутись, але не ламатись”.
  • Гнучка оборонна стратегія дозволила українським військовим виграти час на отримання необхідного озброєння.
  • Попри те, що воїни ЗСУ відступили з певних територій, вони зберегли життя особового складу.
  • Нова стратегія України контрастує з попереднім досвідом у битві за місто Бахмут.

Наступ РФ провалився завдяки кмітливості українських воїнів

Іноземні журналісти звертають увагу на те, що бійці ЗСУ почали активно використовувати стратегію "гнутись, але не ламатись" в очікуванні озброєння і боєприпасів від союзників Києва.

Попри те, що українським захисникам довелося поступитися частиною території, вони отримали змогу вести бойові дії з більш захищених позицій.

Україна розгорнула гнучку оборонну стратегію "еластичної стрічки", щоб виграти час, поки не буде краще озброєна і забезпечена, — йдеться в повідомленні.

Як стверджують бійці, вони ухвалювали болісні рішення про відхід на краще захищені позиції, щоб тримати оборону більш ефективно, а також врятувати життя своїх побратимів.

Аналітики звертають увагу на те, що в такій стратегії час грає на користь — можна поступитися невеликою територією, але згодом отримати більше.

ЗСУ засвоїли важливі уроки битви за Бахмут

Що важливо розуміти, нова стратегія контрастує з дев'ятимісячною битвою за місто Бахмут, де українські захисники зазнали шалених втрат, намагаючись захистити місто.

За словами першого заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка, офіційний Київ вже бачить результати американської допомоги:

Перевага Росії в артилерії була 7 до 1 на початку року, але зараз вона знизилася до 5 до 1, — наголосив він.

Він також додав, що для знищення ворожої авіації Україні потрібно щонайменше 130 винищувачів F-16.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?