Субмарини РФ почали патрулювати Чорне море — відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Субмарини РФ почали патрулювати Чорне море — відома причина

Субмарина

Після ураження українськими Силами оборони декількох десятків російських кораблів РФ почала залучати до патрулювання Чорного моря підводні човни.

Головні тези:

  • Українські Сили оборони уражають десятки російських кораблів, що змушує РФ залучати підводні човни для патрулювання Чорного моря.
  • Субмарини РФ у Чорному морі виконують завдання та змінюються одна одною, а деякі з них є носіями крилатих ракет.
  • Росіяни розпочали організацію навчального процесу для своїх кораблів у Азовському морі, де також патрулюють великі та малі ракетні кораблі.
  • Для захисту від українських дронів росіяни будують споруди у вигляді барж та фонових загороджень для своїх кораблів в Азовському морі.
  • Російський флот втратив 56 військових суден під час вторгнення в Україну, включно з такими кораблями, як «Москва», «Мінськ», «Ямал». Події в Азовському морі 9 червня свідчать про можливу атаку одного з російських кораблів.

РФ патрулює Чорне море субмаринами

Це сталося через активні атаки Повітряних сил ЗСУ на кораблі Чорноморського флоту Росії.

Про зміну тактики ВМС РФ повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук.

У Чорному морі тепер вони виконують завдання підводними човнами. У них уже сформувалася практика, коли зранку ці субмарини змінюють одна одну. В Азово-Чорноморському регіоні у них чотири підводних човни, з яких три — є носіями крилатих ракет. Два підводні човни періодично виходять в море.

Дмитро Плетенчук

Дмитро Плетенчук

Начальник ЦСК Сил оборони Півдня України

Водночас, за словами Плетенчука, росіяни вирішили, що в Азовському морі безпечніше, і зараз намагаються організувати там навчальний процес для своїх кораблів.

Зокрема наразі у Азовському морі перебуває три великі десантні кораблі РФ і ще три малі ракетні кораблі проєкту «Буян-М».

Ці кораблі здійснили перехід із пункту базування у Новоросійську.

Для захисту своїх кораблів у Азовському морі від українських дронів росіяни будують споруди у вигляді барж і фонових загороджень, розповів Плетенчук.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україну російський флот втратив 56 військових суден, серед яких великі десантні кораблі «Москва», «Мінськ», «Ямал» та інші.

Що відомо про атаку корабля РФ в Азовському морі

В Азовському морі 9 червня, ймовірно, був атакований один із російських кораблів.

За даними "Кримського вітру", 8 червня близько 16:00 з ділянки берега між Бердянськом і Приморськом було зафіксовано на рейді кілька суден "негромадянського виду" (перша точка на карті, — ред).

Вночі, близько опівночі, український БПЛА атакував російський корабель біля порту Єйськ (друга точка на карті, — ред) і корабель, попередньо, вирушив у супровід крейсера "Москва" (був потоплений ЗСУ 13 квітня 2022 року, — ред), — йдеться у повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?