Шукаємо можливості захистити Харків від терору армії РФ — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Шукаємо можливості захистити Харків від терору армії РФ — Зеленський

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський зазначив, що на тлі постійних обстрілів злочинною армією РФ Харкова ситуація у місті залишається дуже жорсткою. 

Зеленський про ситуацію в Харкові та варіанти захисту від атак армії РФ

Ситуація в місті — дуже жорстка, постійний російський терор, тепер ще й фактично щоденно — авіабомбами. Ми шукаємо можливості дати Харкову більше захисту неба — і це завдання як для військових, так і для всіх дипломатів України — для кожного й кожної, хто відповідає за міжнародну комунікацію, хто щоденно має бути в діалозі з партнерами

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

У матеріалі видання The Economist, оприлюдненому у неділю, 7 квітня, із посиланням на українські військові джерела зазначається, що злочинна армія РФ прагне перетворити Харків на так звану “сіру зону” без умов для проживання цивільних

При цьому мер Харкова Ігор Терехов у коментарі журналістам видання, зазначив, що від початку розв’язаної Росією злочинної війни місто переживало і гірші моменти.

Як можна зробити таке місто "сірою зоною"? Люди не підуть, бо вони вже виїжджали, потім повернулися. Їх уже достатньо катували, — зазначив мер Харкова.

Зеленський про додаткові ППО Patriot для України

Глава держави наголосив, що Україні наразі гостро не вистачає систем ППО і за такого сценарію це може призвести до того, що використовувати їх доведеться західним країнам, захищаючи східний фланг НАТО.

Цілком очевидно, що наявних у нас, в Україні, засобів ППО не вистачає — і це очевидно для всіх наших партнерів. І світ нарешті має почути цей біль, якого російські терористи завдають Харкову, завдають Куп’янську, містам Донеччини, Запоріжжю, Сумщині та багатьом іншим нашим українським громадам. Є системи ППО у світі, які можуть допомогти, — наголосив Зеленський.

Він наголосив, що наразі потрібна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні.

Я дякую тим країнам, які вже допомогли. І бути активними у виконанні цього завдання — це персональна відповідальність наших дипломатів, які працюють за напрямками та країнами, де є необхідні системи. Зараз Patriot місце саме в Україні, щоб згодом не довелось їх застосовувати щонайменше по всьому східному флангу НАТО, — зазначив президент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?