Суттєве посилення ЗСУ відбудеться уже найближчими тижнями. Що зміниться
Категорія
Україна
Дата публікації

Суттєве посилення ЗСУ відбудеться уже найближчими тижнями. Що зміниться

ЗСУ
Джерело:  The New York Times

Видання The New York Times проаналізувало українську кампанію з мобілізації та дійшло висновку, що вона матиме вплив на хід війни уже найближчим часом. Це також підтверджують заяви українських чиновників, солдатів і військових аналітиків, які говорили на умовах анонімності.

Головні тези:

  • Українська влада та бригади визнають проблеми з нестачею військових, але активно працюють над вирішенням цієї проблеми.
  • Армія РФ може здійснити ще одну спробу прориву української оборони на фронті.
  • Успіх у війні для України залежить не лише від масштабів мобілізації, але й від якісної підготовки солдатів та належного забезпечення військової технікою та боєприпасами.

ЗСУ посилять десятки тисяч мобілізованих

Згідно з даними експертів, з травня 2024 року в Україні мобілізували до 30 тисяч осіб щомісяця.

Що важливо розуміти, е вдвічі-втричі більше, ніж протягом останніх зимових місяців.

Однак українська влада відмовляється підтверджувати чи спростовувати подібну інформацію.

Представники деяких бригад також не приховують, що ситуація з особовим складом почала поступового налагоджуватися.

Як заявив пресофіцер 65-ї бригади, лейтенант Сергій Скібчик, його підрозділ щотижня посилюється невеликими групами призовників, однак цього недостатньо наразі.

За словами журналістів, нестача військових була однією з найбільших проблем України на полі бою за останній рік. Російські війська зуміли прорвати ослаблені українські лінії. А українській армії не вистачає вояків для проведення широкомасштабних контрударів, — пише видання.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Які проблеми з мобілізацією є наразі

За словами військово аналітика з Відня Франца-Штефана Гаді, який нещодавно повернувся з України, дуже багато мобілізованих вирушать на фронт уже найближчими тижнями.

Окрім того, він озвучив прогноз, що до цього часу армія РФ "зробить ще один масштабний ривок" , намагаючись прорвати оборону ЗСУ.

Журналісти звертають увагу на те, що мобілізація — лише частина успіху для України.

Важливими факторами також є якісна підготовка солдатів та а забезпечення достатньою кількістю зброї та боєприпасів.

Цього місяця президент України Володимир Зеленський визнав, що не вистачає приміщень для підготовки призовників, і поскаржився, що понад десяток бригад були недоозброєні через затримки з постачанням західної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?