Шведська компанія Saab планує співпрацю з ВПК України. Про що йдеться
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шведська компанія Saab планує співпрацю з ВПК України. Про що йдеться

Saab
Джерело:  Reuters

Шведська компанія Saab хоче налагодити виробництво в Україні, щоб підтримати розвиток незалежного оборонного потенціалу країни.

Головні тези:

  • Saab планує налагодити виробництво в Україні для підтримки розвитку оборонного потенціалу країни та сприяння суверенності України.
  • Шведська компанія розглядає можливість співпраці з українськими виробниками дронів та постачальниками деталей для боєприпасів.
  • Угода між Saab та українськими компаніями ще не підписана, проте ведуться активні перемовини про місцеве виробництво.

Saab налагодить співпрацю з українськими виробниками дронів

Про це сказав генеральний директор Saab Мікаель Йоханссон.

Ми маємо допомогти Україні розбудувати суверенний потенціал і можливості, тому нам потрібно мати партнерство з українською промисловістю як в Україні, так і за її межами.

Мікаель Йоханссон

Мікаель Йоханссон

Генеральний директор Saab

Глава Saab вбачає потенціал для співпраці з українськими компаніями у галузі безпілотників. Він вважає, що Україна може бути постачальником деталей для боєприпасів і зробити свій внесок у розвиток сенсорних технологій.

Йоханссон сказав, що збройна промисловість переходить від допомоги, яка ґрунтується на пожертвах, до прямого партнерства із Києвом. Наразі Saab веде перемовини із двома-трьома компаніями про те, «як налагодити місцеве виробництво», однак угода ще не завершена.

Компанія Saab наразі переживає бум попиту, викликаний глобальною напруженістю, війною Росії проти України та нещодавнім вступом Швеції в НАТО.

Україна виробляє артилерійські снаряди 155 мм

Військово-промисловий комплекс України здатен виробляти власні 155-міліметрові артилерійські снаряди та вже робить це, розповів колишній голова Мінстратегпрому Олександр Камишін.

Виробництво власних боєприпасів планувалось давно, і це було однією з найважливіших цілей вітчизняного ВПК.

Я не можу багато сказати, але ми почали власне виробництво 155 мм артилерійських снарядів. 

Раніше Україна не виготовляла снаряди такого калібру. Тому це є великим успіхом для вітчизняного ВПК, яке досі страждає через недостатність фінансування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?