Світан попереджає про намір армії РФ скопіювати Patriot
Категорія
Світ
Дата публікації

Світан попереджає про намір армії РФ скопіювати Patriot

Patriot
Джерело:  24 канал

Нові російські ЗРК С-500 схожі на американські комплекси Patriot, виготовлені із затримкою у 40 років.

Росіяни хочуть скопіювати Patriot

За словами військового експерта, льотчика-інструктора і полковника ЗСУ в запасі Романа Світана, росіяни тільки зараз вирішили розділити функції ЗРК — проти повітряних цілей і проти балістики.

С-500 намагаються скопіювати механізм знищення цілей Patriot. Велике питання щодо тактико-технічних даних. Вони дійсно можуть бути "аналоговнетні", завищені як завжди, — сказав він.

Наприклад, нагадав експерт, виявилося, що половина механізмів російського ЗРК С-400 "Тріумф" — це механізми С-300. У підсумку, через те, що заявлені характеристики не відповідали реальним технічним даним, від таких ЗРК відмовилася низка країн. Схожа ситуація, вважає Роман Світан, може бути і з російськими ЗРК С-500:

Заявили вони, звичайно, серйозні дальності, іноді за межами можливого. Як вони себе покажуть у бою, буде зрозуміло найближчим часом.

Роман Світан

Роман Світан

експерт

Що відомо про ЗРК С-500

Росія заявила про перше постачання у війська новітніх ЗРК С-500 "Прометей".

Цим комплексам росіяни приписали унікальні можливості. Зокрема, дальність ураження цілей у 500 або навіть 600 км.

Повідомлялося, що розробка комплексу з можливостями протиракетної оборони нібито почалася в РФ у 2002 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?