Токаєв на зустрічі з Шольцом назвав Росію непереможною у військовому плані
Категорія
Політика
Дата публікації

Токаєв на зустрічі з Шольцом назвав Росію непереможною у військовому плані

Токаєв і Шольц
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 16 вересня прибув до Казахстану з офіційним візитом. Однією із тем його розмови з президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим стала війна Росії проти України.

Головні тези:

  • Токаєв вважає Росію непереможною у військовому плані у контексті війни проти України.
  • Необхідно активно розглянути мирні ініціативи, серед яких виокремлюється китайсько-бразильський "мирний план", запевнили у Казахстані.
  • Водночас після підтримки Росії Казахстан виражає підтримку українцям.

Токаєв заговорив про непереможність Росії у війні проти України

Коментуючи війну РФ проти України, Токаєв заявив, що "Росія непереможна", а подальша війна нібито призведе до наслідків для всього світу.

Фактом є те, що у військовому відношенні Росія непереможна. Подальша ескалація війни призведе до непоправних наслідків для всього людства і насамперед для всіх країн, прямо залучених до російсько-українського конфлікту.

Касим-Жомарт Токаєв

Касим-Жомарт Токаєв

Президент Казахстану

На його думку, хороший шанс на досягнення хоча б перемир'я було втрачено з відмовою укласти Стамбульську угоду.

Токаєв про “непереможність” Росії

Але можливість для досягнення миру, як і раніше, існує. Потрібно уважно розглянути всі мирні ініціативи різних держав і прийти до рішення зупинити військові дії, а потім перейти до обговорення територіальних питань. На наш погляд, мирний план Китаю і Бразилії заслуговує на підтримку.

Токаєв про Росію

Токаєв заявив, що між Казахстаном та Росією розвивається співпраця в рамках стратегічного партнерства і союзництва.

Водночас він наголосив, що його країна "симпатизує" українцям.

У Казахстані з непідробною симпатією ставляться до українського народу, його самобутньої культури. Між нашими державами ніколи не було розбіжностей. Посольство нашої країни продовжує функціонувати в Києві.

Візит Путіна до Казахстану

Переговори нелегітимного президента Росії Володимира Путіна в столиці Казахстану Астані 9 листопада 2023 року відбулися після його поїздки до Киргизстану у жовтні на саміт колишніх радянських держав і візиту до Китаю.

Перед початком переговорів із президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим, Путін привітав «багатогранні» зв’язки між країнами та сказав, що вони визначать нові сфери «стратегічної» співпраці.

The Independent пише, що відносини з Казахстаном та іншими колишніми радянськими республіками в Центральній Азії стають все більш важливими для Росії.

Це пояснюється пошуком Росією нових шляхів імпорту, щоб обійти жорсткі санкції Заходу через вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?