Трамп виступив із дивною заявою перед американськими християнами
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп виступив із дивною заявою перед американськими християнами

Дональд Трамп
Джерело:  Reuters

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп зробив досить дивну і незрозумілу заяву під час виступу на саміті християн-консерваторів Turning Point Action у Вест-Палм-Біч у штаті Флорида.  

Головні тези:

  • Трамп зробив дивну заяву про необхідність підтримки його на виборах американськими християнами.
  • Потенційна перемога Трампа на виборах може погіршити фінансові перспективи США через неправдоподібні обіцянки та торговельні війни.
  • Трамп може вплинути на українську ситуацію, спонукаючи до територіальних поступок Росії та створюючи ризики війни між Китаєм та США.
  • Новий президентський термін Трампа може загрожувати системі світової торгівлі через запровадження високих тарифів та фінансову нестабільність в США.
  • Обіцянка Трампа знизити корпоративні податки може призвести до додаткового навантаження на державний бюджет та спричинити конфлікти в політичних колах.

Що відомо про нову гучну та провокаційу заяву Трампа

Зокрема, Трамп заявив, що якщо присутні підтримають його на президентських виборах у листопаді цього року, їм нібито не потрібно більше буде голосувати на наступних виборах.

Через чотири роки вам не доведеться голосувати знову. Ми так добре все відрегулюємо, що вам не доведеться голосувати, - заявив Трамп.

Трамп зробив дивну заяву під час виступу перед християнами США
Дональд Трамп

При цьому представники його передвиборчого штабу та республіканці не змогли пояснити, що саме він мав на увазі.

За словами речника Трампа Стівена Ченга, той мав на увазі важливість об'єднання країни.

За його словами, саме політичний клімат, що склався в країні, призвів до розколу і до замаху на вбивство Трампа.

Представник передвиборчого штабу Джейсор Гарріс також не став прямо відповідати на висловлювання Трампа про те, чому християнам не потрібно буде голосувати.

Натомість він назвав промову Трампа "дивною" і "застарілою".

Які негативні наслідки може викликати перемога Трампа на виборах в США

За інформацією журналістів видання The Times, другий президентський термін Трампа у США може загрожувати всій нинішній системі світової торгівлі, оскільки у разі перемоги республіканець, скоріш за все, запровадить тарифи в розмірі щонайменше 60% на імпорт з Китаю і 10% з інших країн.

Автори матеріалу також підкреслюють, що обіцянки Трампа знизити корпоративні податки у США з 35% до 15% нездійсненні.

Пояснюється, що прибутковість державних облігацій становить трохи більше 4%, а дефіцит держбюджету зберігається на рівні близько 7% в умовах постійного зростання державного боргу.

Тож більша частина представників Республіканської партії, скоріш за все, виступатиме проти планів Трампа щодо зниження корпоративних податків.

Адже таке рішення може ще більше погіршити складні фінансові перспективи США.

Автори матеріалу припускають, що найбільший вплив ймовірне президентство Трампа може мати на оборонну сферу США та партнерів по НАТО.

При цьому за президентства Трампа він може спонукати Україну до територіальних поступок Росії заради врегулювання розв’язаної Кремлем злочинної війни.

За Трампа також існує ризик початку війни між Китаєм та США навколо Тайваню.

Напрошується очевидна угода, в рамках якої Китай за якийсь час поверне собі Тайвань, а тим часом припинить ворожу морську діяльність у південній частині Тихого океану і агресивне шпигунство проти Заходу. За ці роки тайванська напівпровідникова промисловість може бути перенесена разом із працівниками, які не захочуть жити під владою Сі, - підкреслюється у матеріалі видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?